Anakart değişince Windows lisans silindi

Daha fazla  
Merhaba yeni bir sistem topladım, eski sistemin içinde satın alarak etkinleştirdiğim bir key bulunuyordu. Yeni anakarta geçince donanım değişikliği algılandı diyerek lisansım iptal oldu. Bu keyi kurtarmanın bir yolu var mıdır? Retail aldım diye hatırlıyorum, nereden bakabilirim?

Merhaba yeni bir sistem topladım, eski sistemin içinde satın alarak etkinleştirdiğim bir key bulunuyordu. Yeni anakarta geçince donanım değişikliği algılandı diyerek lisansım iptal oldu. Bu keyi kurtarmanın bir yolu var mıdır? Retail aldım diye hatırlıyorum, nereden bakabilirim?

Satın aldığınız satıcıdan gelen maile bakın veya satıcıya durumu anlatın tekrar key verebilir belki.

Aldığınız lisansın ne olduğu önemli, muhtemelen OEM key almışsınız bu sebeple lisans başka bir sisteme geçince iptal olmuş. Retail keyler başka bir sistemde kullanılabilir çünkü. Yeni key almanız lazım. Ama daha önce aldığınız keyin bilgilerine ulaşırsanız, size Retail diye satılmışsa o zaman itiraz hakkınız olur.

Aldığınız lisansın ne olduğu önemli, muhtemelen OEM key almışsınız bu sebeple lisans başka bir sisteme geçince iptal olmuş. Retail keyler başka bir sistemde kullanılabilir çünkü. Yeni key almanız lazım. Ama daha önce aldığınız keyin bilgilerine ulaşırsanız, size Retail diye satılmışsa o zaman itiraz hakkınız olur.
Hocam aldığım yerde Bind diye geçiyor, ama slmgr
Ekran Alıntısı.PNG
-dli yaptığımda retail yazıyor.

Yeni lisans alacaksanız BIOS güncellemesini falan yapıp öyle girin lisansı, daha önce 2011 yılında kutulu olarak aldığım Windows 7 Home Premium lisansımı BIOS Update ile kaybettim. Kutudaki keyi artık kabul etmiyor (W7 lisansını W11 de kullanıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı