Anakart değişince Windows lisansı silinir mi?

Lisans silinir fakat bu tekrar kullanmayacağınız anlamına gelmiyor.
Aynı lisansı girip yetkiyi yeni anakarta aktaracaksınız. Lisansı girdiğinizde yapmanız gerekenler belirtilecek zaten.

Değil. OEM lisanslar tek bir anakart değil, birden fazla kez kullanılabilir. Mevcut anakarttaki yetkilendirmesini yeni anakart / laptopa aktarırsınız, olur biter. Yıllardır kullandığımız yöntem...
Aynı OEM lisansı 4. anakartımda kullanıyorum ve lisans laptoptan alınan Windows 7 Pro lisansı...

Arkadaşlar ben de bir şey soracağım: Geçen benim PC durup dururken kapandı. Aslında ben tahmin etmiştim CPU soğutucumun yetersiz kalıp anakartı yaktığını ki servise gönderdiğimde onayladılar. Çipseti değişip gelmiş. Anakart bozulmadan 1 gün önce de sonradan piyasada OEM diye satılan lisans satın alıp yüklemiştim. Şimdi benim anakartım değişmemiş, ama çipseti değişmiş. Buna kaydettiğim Windows key de silinir mi? Tekrar kaydetmem gerekir mi?

Arkadaşlar ben de bir şey soracağım: Geçen benim PC durup dururken kapandı. Aslında ben tahmin etmiştim CPU soğutucumun yetersiz kalıp anakartı yaktığını ki servise gönderdiğimde onayladılar. Çipseti değişip gelmiş. Anakart bozulmadan 1 gün önce de sonradan piyasada OEM diye satılan lisans satın alıp yüklemiştim. Şimdi benim anakartım değişmemiş, ama çipseti değişmiş. Buna kaydettiğim Windows key de silinir mi? Tekrar kaydetmem gerekir mi?
Net bilgiye sahip değilim ama belli olmaz, muhtemelen kimse buna kesin bir şey diyemez ama bence silinmemiştir.

Umarım öyledir. Aslında benim bildiğim kadarıyla; chipset; anakartın hafızası gibi bir şeyi. Ama umarım anakarta kayıt yapılırken hafıza kullanılarak değil de; anakart seri nosuyla eşleştirilerek yapılıyordur. Artık bekleyip göreceğiz. Bugün yeni aldığım AiO sıvı soğutucumun gelmesiyle birlikte anakartla birlikte bilgisayarcıma götürüp orada bekleyen kasama montajını yaptıracağım. Artık eve geldiğimde sonuca bakıp yazarım. Benzer şeyler yaşayanlara da rehber olmuş olur hem.

Gider.
Yeni anakarta keyi girince etkinleştirme hata kodu sonu 08/20 alırsan key aktiftir, etkinleştirilebilir.
Microsoft'u arayarak 1 kereye mahsus manuel etkinleştirme yapman gerek.
Daha sonraki formatlarda oto etkinleştirir.
Hata kodu sonu 03/60 alırsan hiç ugrasma, key blacklist tir, etkinleştirilemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı