M
mel_ay
Ziyaretçi
Birkaç gün önce @SideWinder arkadaş bir konuda şerit ledi anakart fan portuna bağlayabilir miyiz diye sormuştu, orda aklıma geldi iyi fikirmiş dedim. Ve aşağıdaki devreyi oluşturdum... Sonra uygulamaya döktüm ve çalıştığını gördüm ışık şiddeti işlemci sıcaklığı ile doğru orantılı olarak arttırıp, aynı orantıda düşüyor. Ama kapatamıyoruz çünkü en düşük PWM ayarı ledi kapattırmıyor. Belki üst düzey anakartlarda kapanabilir.
Bu led kırmızı seçilse daha iyi olur, oyun oynarken koyu kırmızı kasa, boştayken ise soluk kırmızı renkte bir kasa çok güzel görükebilir.
Bu da videosu;
Bu port en fazla tahmini 1.5 Amper verebilir. O yüzden tek çipli 3 metre, 3 çipli 1.5-2 metre taşınabilir. Sonrası için 12V ve GND uçlarını Molex bağlantısından alıp, BD139 Transistörü de güçlendirilmelidir.
Bu da PWM Soket bağlantı bilgileri; Renkler her zaman tutmuyor, numaraya göre bağlarsanız daha iyi olur.
Bu led kırmızı seçilse daha iyi olur, oyun oynarken koyu kırmızı kasa, boştayken ise soluk kırmızı renkte bir kasa çok güzel görükebilir.
Bu da videosu;
Bu port en fazla tahmini 1.5 Amper verebilir. O yüzden tek çipli 3 metre, 3 çipli 1.5-2 metre taşınabilir. Sonrası için 12V ve GND uçlarını Molex bağlantısından alıp, BD139 Transistörü de güçlendirilmelidir.
Bu da PWM Soket bağlantı bilgileri; Renkler her zaman tutmuyor, numaraya göre bağlarsanız daha iyi olur.
Son düzenleyen: Moderatör: