Anakart Fan Kontrol ile LED kontrol

• Konuyu başlatan mel_ay
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 6.599
M

mel_ay

Ziyaretçi
Birkaç gün önce @SideWinder arkadaş bir konuda şerit ledi anakart fan portuna bağlayabilir miyiz diye sormuştu, orda aklıma geldi iyi fikirmiş dedim. Ve aşağıdaki devreyi oluşturdum... Sonra uygulamaya döktüm ve çalıştığını gördüm ışık şiddeti işlemci sıcaklığı ile doğru orantılı olarak arttırıp, aynı orantıda düşüyor. Ama kapatamıyoruz çünkü en düşük PWM ayarı ledi kapattırmıyor. Belki üst düzey anakartlarda kapanabilir.

Bu led kırmızı seçilse daha iyi olur, oyun oynarken koyu kırmızı kasa, boştayken ise soluk kırmızı renkte bir kasa çok güzel görükebilir.

Bu da videosu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu port en fazla tahmini 1.5 Amper verebilir. O yüzden tek çipli 3 metre, 3 çipli 1.5-2 metre taşınabilir. Sonrası için 12V ve GND uçlarını Molex bağlantısından alıp, BD139 Transistörü de güçlendirilmelidir.

Ekran Alıntısıssss.JPG

Bu da PWM Soket bağlantı bilgileri; Renkler her zaman tutmuyor, numaraya göre bağlarsanız daha iyi olur.

untitled2.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç gün önce @SideWinder arkadaş bir konuda şerit ledi anakart fan portuna bağlayabilir miyiz diye sormuştu, orda aklıma geldi iyi fikirmiş dedim. Ve aşağıdaki devreyi oluşturdum... Sonra uygulamaya döktüm ve çalıştığını gördüm ışık şiddeti işlemci sıcaklığı ile doğru orantılı olarak arttırıp, aynı orantıda düşüyor. Ama kapatamıyoruz çünkü en düşük PWM ayarı ledi kapattırmıyor. Belki üst düzey anakartlarda kapanabilir.

Bu led kırmızı seçilse daha iyi olur, oyun oynarken koyu kırmızı kasa, boştayken ise soluk kırmızı renkte bir kasa çok güzel görükebilir.

Bu da videosu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu port en fazla tahmini 1.5 Amper verebilir. O yüzden tek çipli 3 metre, 3 çipli 1.5-2 metre taşınabilir. Sonrası için 12V ve GND uçlarını Molex bağlantısından alıp, BD139 Transistörü de güçlendirilmelidir.

Eki Görüntüle 205318

Bu da PWM Soket bağlantı bilgileri; Renkler her zaman tutmuyor, numaraya göre bağlarsanız daha iyi olur.

Eki Görüntüle 205320

Beni etiketlemenize rağmen konuyu yeni gördüm.

burada @Asım Demir' e bir sitemim var zira olmaz demişti. Neyse, geçti gitti zaten Aliexpres'den RGB LED aldım.

Ama kasamın altına hala kırmızı led yapıştırabilirim. Tek sıkıntım bu şemayı anlayamadım. :)

Paratikte olmaz da devre yardımıyla oluyor. Kontrol edilemeyen fanlar bile kontrol edilebilir. Ama devre yapabilirmisiniz acaba; veya anlatabilirim açık şekilde.

Paratikte olmaz da devre yardımıyla oluyor. Kontrol edilemeyen fanlar bile kontrol edilebilir. Ama devre yapabilir misiniz acaba; veya anlatabilirim açık şekilde.
Devre yaparım o problem değil de Tip 31 ile olur mu?

---------------------------------------------------------------------------

Ya da uğraşmaya değmez. Direkt molex ile bağlayacağım.

Sizin de emeğinize sağlık. :) (y)

Tabiki daha güçlü Tip31'i bd139 yerine kullanılabilir. Ama bd140 yerine Tip32 kullanmak gerek çalışma prensiplerinden dolayı. Tabi biraz uğraştırıcı iş pek bir anlamı yok hobi.
Eki Görüntüle 206584
transistor-tip31c.jpg

tip32c.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı