ASUS Prime A320M-F anakart var, BIOS güncelleyip AMD Ryzen 5 3600X takacağım, FPS etkiler mi?
Merhabalar konuyu zortlattım ama kafama takılan şeyler var.
Dota bağımlısıyım benim için önemli olan min fps değeri yada %1fps değeri. Max fps den ziyade combatlardaki aldığım fps değeri yada drop olmaması önemli. Ne kadar ayarları kıssamda bu sorun değişmiyor.
10 oyunun 2 sinde ilerleyen dakikalarda(mesela 40.dklarda) (combatlarda) drop ve fps düşüklüğü yaşıyorum ve çıldırıyorum. Şimdi bu bağlamda tecrübe edindiğim ve şüphelendiğim noktalar var.
1-Daha önce intel 9700k + z390 lı sistemim vardı ve böyle bir problem yaşamıyordum.(Amd stabilite problemi olabilir mi?)
2-Anakart vrm yapısı işlemci güç beslemesi Faz sayısı ve bunların amperleri işlemciyi tam besleyemediği gibi bir durum olabilir mi?(anakart b550m s2h) Burada am4 soketli en iyi anakartı alsam rahatça beslesem işlemciyi durum değişir mi?
İşlemcim 5600x, ekran kartı 4070, psu 750 watt, ram corsair vengence 3200 2x8 cl 16 kullanıyorum. (güç ayarlarım performans modu heşey sonda benchmark testlerde falan iyi)