Anakart performans etkiler mi?

Sistemi dengeli kurmak lazım giriş seviyesi anakart ile yüksek TDP değerine sahip bir işlemci kullanmak pek sağlıklı iş değil.

Ya A320 S2H aldığımdan dolayı şimdi ileride işlemci ile anakart alsam bu A320 boşa çıkar ki zaten B450 boşta duruyor bozuk olarak.

İşlemci değişimi yaptığın zaman eski işlemci de boşa çıkacak. Anakart da işlemci gibi bir PC bileşeni. İkisini bir arada veya ayrı ayrı elden çıkartabilirsin.

Mantıklı. İkisi bir olarak satmak.

A320'ye en üst Ryzen işlemciyi takmak sorun olmaz diyorsanız içim rahat edecek ya :D

Destekliyorsa takabilirsiniz tabi.
Destekliyor zaten mesela örnek vereceğim, Ryzen 7 5800X3D taksam buna olması gereken 100 ise ben 95 falan mı alırım? Eğer çok fark ettirmeyecekse anakart değiştirmeyeceğim. Bozulan B450 anakart üzerine 2700 işlemciyi takıp yedek olarak saklayacağım.

Undervolt falan gibi işlemlerle uğraşman gerekecek. Buna rağmen sorunsuz uzun süreli bir kullanımın garantisi yok. O işlemciye epey iyi bir sıvı soğutucu her türlü alacaksın. Bir işlemciye fazladan para ödeyip performansının çok altında kullanmak da pek mantıklı değil sanki.

Undervolt falan gibi işlemlerle uğraşman gerekecek. Buna rağmen sorunsuz uzun süreli bir kullanımın garantisi yok. O işlemciye epey iyi bir sıvı soğutucu her türlü alacaksın. Bir işlemciye fazladan para ödeyip performansının çok altında kullanmak da pek mantıklı değil sanki.
5700X alsam? Veya 5600 civarı?

5800XD3 pahalı bir işlemci ve soğutucuda gerekli öyle bir işlemciyi A320 ile kullanmak bana göre doğru değil. Yeni PC topladım klavye, mouse vs hepsini çöpe attım. Kullanılmaz mıydı? Tabik i kullanılır ama yani yeni PC bileşenlerine yakışmazdı.

Giriş seviye anakart=giriş seviye işlemci, orta seviye de takıp kullanan oluyor elbette. 5500, 5600 gibi işlemciler düşünülebilir. Dengesiz sistemlerde tam performans almak mümkün olmuyor. İşlemci ağırlıklı rekabetçi oyunlar veya yalnızca işlemci öncelikli programlar için mi işlemci konusu bu kadar önemli?

Giriş seviye anakart=giriş seviye işlemci, orta seviye de takıp kullanan oluyor elbette. 5500, 5600 gibi işlemciler düşünülebilir. Dengesiz sistemlerde tam performans almak mümkün olmuyor. İşlemci ağırlıklı rekabetçi oyunlar veya yalnızca işlemci öncelikli programlar için mi işlemci konusu bu kadar önemli?
5700X kaldırırsa çok mutlu olurum sizce? 5600 okey alınır 5700? Çoklu çekirdek dolayı Ryzen 7 aldı düşünemiyorum. Fakat size göre 100W üstü olmadığından aynı performans verir max. 3-5 FPS düşer diyorsunuz değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı