Anakart FPS'i etkiler mi?

Anakart ile birlikte daha güncel soketli işlemci ve daha yüksek MHz RAM'e geçilirse artış olur diye düşünüyorum. Sonuçta anakart parçaları birleştiren iskelet yapısı gibi bir şey anakart ile birlikte yeni sokete geçilirse örneğin: i7 4770'ten daha yeni nesil bir işlemciye geçilirse performans artışı olur. Tabii bu olay oyunlara göre değişir örneğin: Valorant CS:GO gibi FPS oyunları oynuyorsanız daha çok işlemci odaklı olduğu için FPS bazında işlemci değişiminde fark gözle görülür. Tabii ekran kartı değişiminde daha yüksek sistem isteyen(grafik birimi gibi) oyunlarda artış görülür. Yani kısacası anakartla birlikte yeni soketli sisteme geçilirse artış olur ama aynı soketli bir anakarta geçilirse pek bir fark olacağını düşünmüyorum.

@SERDANN yanlış bir şey mi söyledim acaba?
 
Anakart haricindeki bileşenleri değişince FPS farkı olacağını bilmeyen yok. Son cümleniz hariç konu sahibinin ihtiyacına cevap vermemişsiniz. Ben de bu yüzden beğenmedim mesajınızı. Yanlış yok gereksiz doğrular var.

Anakartın FPS'i etkileyip etkilemediğini bilmeyen birisi bu konuda kafa karışıklığına sahip olabilir, gereksiz diye bir şey yok en ufak bilgilendirme bile arkadaşa bir şeyler katacaktır.

Kaldı ki konu dışı bir şey de söylememiş, bence burada senin yorumun gereksiz oluyor.
 
Sadece anakart değişiyorsa fark etmez, ama diyelim ki RAM'lerin yüksek MHz destekliyor veya ekran kartın sadece PCI 4.0 X16 da tam performans verebiliyorsa ona göre upgrade yapman performansını artıracaktır. Senin durumunda anakart değişimi fayda sağlamaz bir 8 GB RAM daha alıp çift kanal kullanırsan biraz performans artışı sağlarsın.
 
Anakartın FPS'i etkileyip etkilemediğini bilmeyen birisi bu konuda kafa karışıklığına sahip olabilir, gereksiz diye bir şey yok en ufak bilgilendirme bile arkadaşa bir şeyler katacaktır.

Kaldı ki konu dışı bir şey de söylememiş, bence burada senin yorumun gereksiz oluyor.
Bunu yazmamanız için beğenmeme butonu var zaten. Konuyu bıraktık neden beğenmedin attın onu konuşuyoruz resmen. Bu kadar umursamayın beğenilmemeyi lütfen.
 
Soket değişimi VS. Yapıp güncel işlemciler yükseltecek bütçeniz yoksa i7 4790k ve yanına takviye 8gb Ram eklerseniz rx550 yi besleyecek bir performans elde edebilirsiniz ama tavsiyem minimum Ryzen 2600 2x16 Ram li bir sisteme geçiş yapmak, tabii bütçe meselesi.
 
ECS H81H3-M4 Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX anakart.
Marka anakarta sahibim yaklaşık PC'ye alalı 8-9 sene oldu ekran kartı vs bir şeyler aldım performans pek istediğim gibi artmadı.
Anakart değişse oyunlarda performans yönünde iyileştirme olur mu?

İşlemci: i7 4770.
GPU: RX550.
Power Supply: 500W.
RAM: 8 GB.
Anakart: ECS H81H3-M4 Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX anakart.

Şimdiden teşekkür ederim.

Intel soket tipini bilmiyorum ama anakartın performansa elle tutulur tek artısı işlemciyi tam performansta kullanamayacağın kötü anakarttan normal anakarta geçersen fayda sağlar bir de overclockla ilgili bir faydası vardı ama XMP hariç bana göre overclock boş insanların boş fantezisidir.
 

Geri
Yukarı