Anakart ile RAM MHz değerleri aynı mı olmalı?

Anlayamadigim sey su, bazi arkadaslar direk xmp yapinca normalce calisiyor forumda rastladim. Elle girmemisler anladigim kadariyla. Bende neden boyle bir sorun olustu anlamis degilim.

Diyelim 3200 MHZ RAM aldın Bios'ta RAM voltajı otomatik olursa, o voltaj kadar XMP mod frekansı belirler. Misal kendiliğinden 2666MHZ ayarlayabilir. Aldığın RAM'in 3200MHZ'in tamamını sisteme tanıtmak için işte Bios'tan voltajı kendin ayarlaman gerekir.

Diyelim 3200 MHZ RAM aldın Bios'ta RAM voltajı otomatik olursa, o voltaj kadar XMP mod frekansı belirler. Misal kendiliğinden 2666MHZ ayarlayabilir. Aldığın RAM'in 3200MHZ'in tamamını sisteme tanıtmak için işte Bios'tan voltajı kendin ayarlaman gerekir.
Tamamdir kardesim cok tesekkur ederim. Sistemimi hazir hale getirdigimde bunu halledecegim.

Hocam ben sana şöyle açıklayayım. Olay 1:
Anakartın en fazla desteklediği RAM frekansı 3000MHZ ve senin elinde 2666MHZ bellek var.
  • RAM'i taktığın anda büyük ihtimalle 2133MHZ'de çalışır. Senin UEFI'ye girip XMP'den Profile 1'i seçmen ve bunun sonucunda RAM hızını 2666MHZ'e getirmen gerekecektir.
Olay 2: Anakart en fazla 2666MHZ destekliyor ve senin elinde 3000MHZ'lik bir RAM var.
  • Yine büyük ihtimalle RAM 2133MHZ'de çalışacak ve senin yine XMP'den Profile 1'i seçerek RAM hızını 2666MHZ'e getirmen gerekecektir.

Hocam ben sana şöyle açıklayayım. Olay 1:
Anakartın en fazla desteklediği RAM frekansı 3000MHZ ve senin elinde 2666MHZ bellek var.
  • RAM'i taktığın anda büyük ihtimalle 2133MHZ'de çalışır. Senin UEFI'ye girip XMP'den Profile 1'i seçmen ve bunun sonucunda RAM hızını 2666MHZ'e getirmen gerekecektir.
Olay 2: Anakart en fazla 2666MHZ destekliyor ve senin elinde 3000MHZ'lik bir RAM var.
  • Yine büyük ihtimalle RAM 2133MHZ'de çalışacak ve senin yine XMP'den Profile 1'i seçerek RAM hızını 2666MHZ'e getirmen gerekecektir.
XMP tek basina yeterli olmuyor iste. X99 Deluxe var elimde, 3000 destekli zaten. Arkadasin belirttigi gibi voltajla oynamam gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı