miruas
Centipat
Merhaba. Yakın bir zamanda çok daha uyguna geldiği için RTX 4060, 14100F, DDR4 3200MHz (XPG ile), ASUS H610M-K D4 (LGA 1700, DDR4) içeren hazır bir sistem almıştım. Şu anlık 14100F işimi görse ve beni hayal kırıklığına uğratmadı ve bir süre daha böyle devam edeceğinden eminim. Amacım sistemi aldıktan belli bir süre sonra yavaş yavaş sistemimi yükseltmekti. Şu andan itibaren paramı tamamen bunlara harcamak için biriktireceğim. Ryzen işlemci alırken daha uzun süre kullanmak için AM5 soket yapısına ve RAM için de aynı şekilde DDR5 özelliklerine sahip bulabildiğim en uygun fiyatlı anakart Gigabyte B650M DS3H oldu. Bunu alırken de uygun bir işlemci için 4060 ekran kartımla uygun olacak Ryzen 5 7600X düşünüyorum. RAM içinse XPG Lancer RGB 16 GB 5200MHz CL38 DDR5 RAM'in (2x) uygun olacağını düşünüyorum. Böyle planlarım olduğu içinde fiyat performans AiO cooler da almıştım (DeepCool LE520). Ryzen 7600X ile ilgili sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Kedimin masraflarından dolayı bu sistemi toplamamın en az 8 ay alacağını düşünüyorum. Bu anakart, RAM, işlemci hakkında fikirlerinizi, yorumlarınızı veya başka önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: