Anakart, İşlemci, RAM Tavsiyesi

datf0x

Decapat
Arkadaşlar sizlerin yardımlarınızı talep ediyorum. Elinizden geldiğince bana yardımcı olursanız sevinirim.

Benim eski bir sistemim vardı, daha sonra onu ekran kartı alarak yükseltmiştim bir süre öyle kullandım ama artık öbür parçalardan dolayı kullanılmaz hale geldi. Yeni bir sistem toplamak istiyorum ama belirli parçalarla sadece.

Elimde olan parçalar
  • HDD: WDC WD10EZEX-00BN5A0 1TB
  • Ekran Kartı: MSİ GTX 1050 2 GB Gaming X
  • Supply: FSP 500W
  • Monitör(yeni alındı): MSİ Optix MAG241C
İstediğim parçalar orta 1080 orta ayarlarda oyunlar için yeterli olması güzel olur. Ben şimdi aşağıdaki listeme kendi araştırıp düşündüklerimi sizlerle paylaşacağım sizde bana ona göre yardımcı olursanız sevinirim.
  • Anakart: MSI A320M PRO-VD/S AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200(OC)Mhz mATX Anakart (İşlemciye ve RAM'e uygun 300-400 arası bir anakart.)
  • İşlemci: Amd Ryzen 3 2200G (En iyi gözüme bu ilişti)
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 2400MHz CL16 (Tavsiye istiyorum kesinlikle)
  • SSD: 120 GB uygun bir SSD
  • KASA: Gösterişli kasaya ihtiyacım yok normal içine rahatça sistemimi kurabileceğim uygun bir kasa
Bu dual channel RAM olaylarını filan da anlayamadım basit şekilde yardımcı olursanız güzel olur. Ayrıca eski HDD'mi yeni sistemde kullanabilir miyim?

Şimdiden konuya cevap yazacak tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Yok mu bir yardım dostlarr

Son düzenleme:
Bu dual channel RAM olaylarını filan da anlayamadım basit şekilde yardımcı olursanız güzel olur. Ayrıca eski HDD'mi yeni sistemde kullanabilir miyim?
Dual channel, çift kanal demek. Yani bir tane 8 GB almak yerine iki tane 4 GB, birbiri ile uyumlu RAM alırsanız daha iyi performans alırsınız. Özellikle Ryzen işlemciler ve APU'larda.

Evet eski HDD'yi kullanabilirsin. Ben şu imzamdaki kasama 11 yıllık laptopumdan söktüğüm HDD'yi taktım, kullanıyorum.

A320M Anakartlarda sorun varmış sanırım Ryzen 3 2200g için
Dual channel, çift kanal demek. Yani bir tane 8 GB almak yerine iki tane 4 GB, birbiri ile uyumlu RAM alırsanız daha iyi performans alırsınız. Özellikle Ryzen işlemciler ve APU'larda.

Evet eski HDD'yi kullanabilirsin. Ben şu imzamdaki kasama 11 yıllık laptopumdan söktüğüm HDD'yi taktım, kullanıyorum.

Apusunu kullanmayacağım ekran kartım var 4+4 yapmak daha iyi mi performans verir işlemci için

A320M Anakartlarda sorun varmış sanırım Ryzen 3 2200g için
Sorun yok, sadece anakart işlemciden (2.nesil Ryzen 2200G gibi) önce çıktığı için anakartın BIOS'unu güncellemeden çalışmaz.
4+4 yapmak daha iyi mi performans verir işlemci için
Sosyalde işlemci performansınıda kayda değer oranda etkilediğini söylüyorlar, kendim denemedim.

Sorun yok, sadece anakart işlemciden (2.nesil Ryzen 2200G gibi) önce çıktığı için anakartın BIOS'unu güncellemeden çalışmaz.

Sosyalde işlemci performansınıda kayda değer oranda etkilediğini söylüyorlar, kendim denemedim.

Ryzen 2200G için bu 300-450 bandında bir anakart önerebilir misiniz? Sistemi upgrade yapmayacağım sadece beni orta ayarlarda 1 yıl götürmesi yeterli

APU olsa ciddi fark var çift kanal, tek kanal performansında. Yalnız GTX 1050 ile belli oyunlarda 144 FPS'e ulaşmanız zor. Keşke RX 570 falan alsaydınız zamanında. A320M anakart 2 RAM slotu içerdiği için tek 8 GB takın ve en az 3000 MHz yapmaya çalışın. Ayrıca kasa olarak CMT110A, Dark N10 falan alabilirsiniz. Anakartınıza BIOS update yaptırmazsanız görüntü alamayacaksınız.

APU olsa ciddi fark var çift kanal, tek kanal performansında. Yalnız GTX 1050 ile belli oyunlarda 144 FPS'e ulaşmanız zor. Keşke RX 570 falan alsaydınız zamanında.

APU olsa demişsiniz, APU işlemcinin ekran kartı sanırım öyle bir özellikmiş bunda onu neden kullanayım ki?

Genellikle Cs GO oynuyorum rekabetçi oyunlar dışında 144 fps almam önemli değil.

A320M anakart 2 RAM slotu içerdiği için tek 8 GB takın ve en az 3000 MHz yapmaya çalışın. Ayrıca kasa olarak CMT110A, Dark N10 falan alabilirsiniz. Anakartınıza BIOS update yaptırmazsanız görüntü alamayacaksınız.

Henüz o parçaları almadım sadece elimde Ekran kartı, HDD, PSU, Monitör var. Bunlara uygun parça önerisi istiyorum yani daha almadım
İşlemciyi satın aldım. Şuan elimde olan parçalar:
  • Ryzen 3 2200G
  • GTX 1050
  • HDD
  • PSU
@Pantheon hocam yardım edebilir misiniz?
@Pantheon

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı