Anakart işlemciyi desteklemiyorsa nasıl BIOS güncellemesi yapabilirim?

Makaleler
1
Yer
Pripyat
Asus Prime A320M-K anakart almayı düşünüyorum. İşlemcim Ryzen 5 5500. Bu ikili ile nasıl BIOS güncellemesi yaparım? Yanlış bilmiyorsam BIOS işlemciyi desteklemiyorsa direkt siyah ekran oluyor. Bu anakarta Ryzen 5 5500 desteği en son sürümde geliyor diye biliyorum. Başka işlemciye erişimim mümkün değil maalesef. Şimdi bu anakartı alsam BIOS güncellemesi yapmanın bir yolu yok mudur?

Amazon'dan almayı düşünüyorum. Böyle bir şey yapabiliyorlar mı? Yorumlarda aynı benim durumumda olan bazı insanlarla karşılaştım çünkü.
Satıcıya yaptıramazsanız bilgisayarcıya götürün zaten kolay bir işlem çokta ücret alacaklarını zannetmiyorum.

Yaklaşık 200 tl gibi bir ücret ekleyip B450 anakart alabiliyorum. Onlarda böyle bir sorunla karşılaşacağımı sanmıyorum yanlış mıyım?
Yanlış :) bios güncel değilse 450 de sorun olur.
Amazon bile olsa satıcısına mesaj atıp sorun. Bios güncelleme başka model alacak kadar büyük sorun degil.

Bende buna benzer bir sorun yaşamıştım anakartımı aldıktan 8-9 ay sonra işlemcimi satın almıştım R3 4300GE ve anakart bios sürümü ile uyumlu değildi, satın aldığım yer ile irtibata geçtim. Markanın Türkiye Distribütorünün teknik servisine ücretsiz olarak yükselttirdim bir tek kargo parası ödedim.
Sizde böyle yapabilirsiniz veya satın alırken aldığınız yerden ricada bulunun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı