Anakart kısa devre ortalama masraf ne kadar olur?

kereeem

Centipat
Daha fazla  
Excalibur G780 laptopum, oyun oynarken aşırı ısınmadan dolayı kapandı. Tamire götürdüm ve teknisyen kısa devre yaptığını söyledi. Bu tür bir durumda yaşanacak senaryoları düşündüğümüzde, ortalama ne kadar masraf tutar? Bu, çok zahmetli bir işlem midir?

Excalibur G780 laptopum, oyun oynarken aşırı ısınmadan dolayı kapandı. Tamire götürdüm ve teknisyen kısa devre yaptığını söyledi. Bu tür bir durumda yaşanacak senaryoları düşündüğümüzde, ortalama ne kadar masraf tutar? Bu, çok zahmetli bir işlem midir?

İşleme göre değişir hocam. Biz 500 deriz adam 5 bin der bakması lazım. Ayrıca cihaz tamir olduğu zaman bir daha randıman tutmuyor.

ısınmadan ve ani güç birikiminden ötürü direnç, entegre ve kondansatörler patlamış olabilir. Yani baktığınızda bunlar maliyetli bir şey değil satın alırken. Fakat son müşteri olduğunuzdan ötürü işçilik için iyi bir fatura kesilir size.
Tahminen 2-3 parça bir şey değişir ama onarım mümkün olur. Tutar ise max 2 2.5k tutar diye tahmin ediyorum.

Hocam bence maksimum 1700-2000 arası tutar MOSFET, kondansatörler ve transistörler ya patlamış ya da kısa devre yapmış büyük ihtimalle bence çok masraf çıkmaz ama anakartın güney köprüsüde kısa devreye falan düştüyse fiyat 3-4 bin arası olur diye düşünüyorum bu arada hocam bilgisayarınızı bence yetkili servisinde yaptırın mahalle bilgisayarcısına yaptırmayın parça falan çalar ya da parçalara bilerek zarar verir ve mahalle bilgisayarcısına yaptırırsanız eğer o sistemden öyle fazla randıman alamazsınız çünkü gücü neredeyse bitmiş kondansatörleri falan takarlar genelde ben hala 1700-2000 arası tutar diye düşünüyorum ama yetkili servisinde orijinal parça taktıkları için 2500-3000 arası bulabilir bu arada yetkili servis ekstra olarak bakımını yapıyor sistemin termal macun falan sürmekteler ben mahalle bilgisayarcısına yaptıracağıma 900-1000 fazla verir yetkili servise yaptırırım açıkçası.

Hocam bence maksimum 1700-2000 arası tutar MOSFET, kondansatörler ve transistörler ya patlamış ya da kısa devre yapmış büyük ihtimalle bence çok masraf çıkmaz ama anakartın güney köprüsüde kısa devreye falan düştüyse fiyat 3-4 bin arası olur diye düşünüyorum bu arada hocam bilgisayarınızı bence yetkili servisinde yaptırın mahalle bilgisayarcısına yaptırmayın parça falan çalar ya da parçalara bilerek zarar verir ve mahalle bilgisayarcısına yaptırırsanız eğer o sistemden öyle fazla randıman alamazsınız çünkü gücü neredeyse bitmiş kondansatörleri falan takarlar genelde ben hala 1700-2000 arası tutar diye düşünüyorum ama yetkili servisinde orijinal parça taktıkları için 2500-3000 arası bulabilir bu arada yetkili servis ekstra olarak bakımını yapıyor sistemin termal macun falan sürmekteler ben mahalle bilgisayarcısına yaptıracağıma 900-1000 fazla verir yetkili servise yaptırırım açıkçası.
yetkili servise sordum muhtemelen uğraşmak istemedikleri için anakart değişecek dediler. Google yorumu baya iyi olan bi bilgisayarcıya bıraktım bende daha dönmedi bakalım valla cebimde 500 tl para var 😄 nasıl yaptırcaz bakalım

Yetkili servise sordum muhtemelen uğraşmak istemedikleri için anakart değişecek dediler. Google yorumu bayağı iyi olan bir bilgisayarcıya bıraktım bende daha dönmedi bakalım vallahi cebimde 500 TL para var 😄 nasıl yaptırcaz bakalım

500 TL varsa tamiri unutun hocam maalesef en az 2-3 K artık tamir fiyatlarında hatta daha pahalı teknik servis bu arada uğraşmak istemez zaten kısa devreye düşen bir anakart çünkü çok zor kurtarılıyor bu yüzden değiştirelim demişlerdir onlarda haklı maalesef o anakart zor yapılır hocam bence teknik servise gidip anakartınızı değiştirin hem belki daha iyi bir modelle değiştirirler isteğiniz doğrultusunda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı