Anakart modeli nasıl öğrenilir?

İşlemcimi destekleyeni nasıl bulabilirim? B550-A Pro aldım bilgisayarcıya götürdüm bu uymaz dedi, ne yapabilirim?

Anakartın sitesi üzerinden hangi işlemcileri desteklediğine bakman lazım alırken.

AMD Ryzen 7 3700X
Bu arada 2-3 video izleyerek kurlumu sizde yapabilirsiniz az çok eliniz yatkınsa bu tarz şeylere. O kadar zor değil pc kurmak. Bir kaç önemli nokta var onun için detaylı sistem toplayan 2-3 kişinin videosunun izleseniz yeter.

Uyumlu. Götürdüğün kişi bilgisayarcı değilmiş demek ki.
Bana kutunun arkasını gösterdi bak uymuyor dedi. Sanırım başkasına göstereceğim.

Dosya Ekleri

• 1722436489629.png
    1722436489629.png
    819,5 KB · Görüntüleme: 26
Screenshot_15.jpg

Kırmızı ok ile işaretlediğim yerde küçük bir üçgen göreceksin. Bunun gibi anakartta işlemciyi takacağın yerde de var. O üçgenler üst üste gelecek şekilde takman gerek. Fakat takmadan önce yan taraftaki metal kolu yukarı çekerek açman lazım. Ondan sonra dediğim şekilde işlemcinin üçgeni ile anakarttaki üçgen üst üste gelecek şekilde işlemciyi oturt. Sonrasında yandaki kolu aşağıya çek ve haznesine oturt. Fakat böyle anlatmakla olmaz, sen yine de bir video izle ne olur olmaz. İşlemci soketinin fotoğrafını çekersen o üçgeni sana gösterebilirim. Sen yapmadan önce yine de video izle. Fakat izlediğin videoya dikkat et Intel işlemci olmasın, Intel'i takması daha farklı o yüzden videodakininde AMD işlemcisi olmasına dikkat et. Yani AMD işlemci montajını izle.

Sanırım bilgisayarcının günahını aldık, aldığım anakart B550M Pro-VDH miş, şimdi onu iade edip B550-A Pro veya MPG B550 Gaming Plus almalıyım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı