Anakart montajı kolay mı?

Bravdo

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, MSI Pro X870-P anakartımı değiştireceğim. Anakart pinlerinden dolayı 1-2 tanesi yamulmuş sanırsam, tam detaylı göremiyorum ama ışık tuttuğumda belli ediyor kendini. Her neyse, yeni anakart satın aldım, perşembe günü teslim edilecek, hayırlısıyla. Bu zamana kadar işlemci çıkartıp taktım, RAM çıkartıp taktım ama anakart montajını PC'ciye götürüp yaptırttım. Sizce çok kolay mı, bir zarar görür mü işlem sırasında? Anakart sökme sırasında kabloların sadece fotoğrafını çeksem, yeni anakartımda sadece o çektiğim fotoğraftaki kabloları yeni aldığım anakarttaki olan yerlere mi takacağım? Genelde yerleri aynı mı oluyor takılan kabloların anakart üzerindeki?
Amazon.com.tr
Yeni satın aldığım bu anakart.

Dünyanın en kolay işi olabilir anakartı kasanın vida girişlerine hizalayıp vidalıcan bu kadar
Hocam mesela MSİ PRO X870-P Anakartımda kablolar var PUMP SYS1 kısmında sıvı soğutucumun kablosu takılı onun yanında da siyah SYS FAN 1 siyah kablo takılı fotoğraftakinin aynı şeklini yeni satın almış olduğum anakarta mı takıcam ?

Hocam elinden çıkardığın anakartı satmayı düşünüyor musun?
Hocam o anakartı satmayı düşünüyorum lakin pinlerini düzeltmekle uğraşmak istemediğim için yeni anakart satın aldım dual channel çalışan ramlerim şimdi tek channel olarak çalışıyor galiba yeni işlemcimi aldığımda diğerini sökerken sıvı soğutucumun metal yeri pinlere dokundu o yüzden yamulma olmuş sanırsam çünkü dual channel çalışan anakart bir an sadece 4.slotta çalışıyor tek ram olarak her iki ramıde test ettim. :D
@Mikest

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-12-12 at 23.26.44.jpeg
    WhatsApp Image 2025-12-12 at 23.26.44.jpeg
    176,8 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Hocam o anakartı satmayı düşünüyorum lakin pinlerini düzeltmekle uğraşmak istemediğim için yeni anakart satın aldım Dual channel çalışan RAM'lerim şimdi tek channel olarak çalışıyor galiba yeni işlemcimi aldığımda diğerini sökerken sıvı soğutucumun metal yeri pinlere dokundu o yüzden yamulma olmuş sanırsam çünkü Dual channel çalışan anakart bir an sadece 4.slotta çalışıyor tek RAM olarak her iki RAM'i de test ettim. :D
@Mikest

O bahsettiğin Dual channel çalışmama durumu, forumdaki pin yamultan başka bir arkadaşın da başına geldi. Yamuk pinlerden dolayı muhtemelen Dual channel çalışmıyor. Eğer uygun bir fiyat söylersen ben risk alarak anakartı almayı düşünebilirim. Tabii bir de pinlerin durumu da önemli. Daha öncesinde kendi yamulan pinlerimi göz kararı düzelterek sorunu çözmüştüm ama benim pinlerin sayısı azdı ve çok az yamulmuştu. Düzeltirken dikkatli olmak gerekiyor, kırılırsa bir daha başa bela.

O bahsettiğin Dual channel çalışmama durumu, forumdaki pin yamultan başka bir arkadaşın da başına geldi. Yamuk pinlerden dolayı muhtemelen Dual channel çalışmıyor. Eğer uygun bir fiyat söylersen ben risk alarak anakartı almayı düşünebilirim. Tabii bir de pinlerin durumu da önemli. Daha öncesinde kendi yamulan pinlerimi göz kararı düzelterek sorunu çözmüştüm ama benim pinlerin sayısı azdı ve çok az yamulmuştu. Düzeltirken dikkatli olmak gerekiyor, kırılırsa bir daha başa bela.
Tamam hocam ben perşembe günü yeni anakartım gelsin her şeyi hayırlısıyla tamamlayayım yazarım buradan.

Arkadaşlar, MSI Pro X870-P anakartımı değiştireceğim. Anakart pinlerinden dolayı 1-2 tanesi yamulmuş sanırsam, tam detaylı göremiyorum ama ışık tuttuğumda belli ediyor kendini. Her neyse, yeni anakart satın aldım, perşembe günü teslim edilecek, hayırlısıyla. Bu zamana kadar işlemci çıkartıp taktım, RAM çıkartıp taktım ama anakart montajını PC'ciye götürüp yaptırttım. Sizce çok kolay mı, bir zarar görür mü işlem sırasında? Anakart sökme sırasında kabloların sadece fotoğrafını çeksem, yeni anakartımda sadece o çektiğim fotoğraftaki kabloları yeni aldığım anakarttaki olan yerlere mi takacağım? Genelde yerleri aynı mı oluyor takılan kabloların anakart üzerindeki?
Amazon.com.tr
Yeni satın aldığım bu anakart.
Genel olarak kılavuzları okuyarak rahatça yapılabilir oluyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı