Anakart neden yanar?

Rebelx0

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim

GTX 750 Ti
i3 2120
4 GB RAM +4 (1333MHz)
300W PSU

Hep 4 GB RAM ile takılıyordum fakat 8 GB yükseltmek istedim. Hi level RAM aldım ilk gün sorun yoktu, sonradan bilgisayarınız kişisel bir sorunla karşılaştı gibisinden bazı hatalar aldım. Kapandı reset atti falan. Sonra kuşkulandım ve aldigim RAM'i kontrol ettim slotta yerini değiştirdim, ve güç düğmesine bastığım anda yanık kokusu geldi. Hemen gücü kestim ve anakartın diğer arka tarafında yanık olmuş ters çevirince anladım ve o yanık olan kısım tam da RAM slotlarinin oradaymis altında. Tam arka tarafında oraya denk geliyor o yanık izleri. Her neyse parçaların hiçbiri yanmamış PSU işlemci RAM vb hepsi sağlam başka PC'de denedim. Ama anakart gitti neden olmuş olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM deki bir arızadan dolayı anakart yanmış olabilir. PC de herşey birbirine bağlıdır bir parçanın sorun oluşturması çok başka parçaları etkileyebilir.
Anakart yandı işte ama geriye kalan bütün parçalar sağlam ve çalışıyor çok tuhaf ya Ramda ne gibi bir ariza olabilir ki?
Termometreleri bozuksa kendini korumaya alamayabilir mesela. Slottan içeri kısa devre yaptırabilecek bir metal düşmüş olabilir.
Sanmıyorum☹
Everest 300w

Hocam PSU kaynaklıda olabilir.
Hocam PSU da hic bir sorun arıza yanma vb yok ama
Kör olası çöp(Everest, James Donkey vb.)Çüler anakartını süpürmüşler. Uzaklarda arama çünkü sen(Everest) hep içindesin. Olayların markaları olayların güç kaynakları ne yazacağımı bilemedim geçmiş olsun.
Ilginç metin 😂

Hocam everest berbat bi marka biliyorum ama uzun süredir kullanıyorum PSU da hiç sorun çıkarmadı bana, ram yükseltmesi yaptigimda ve slottaki yerlerini degistirince olan oldu yani PSU yetersiz gelse direk PSU yanması gerekmiyormuydu hala sağlam

Hocam PSU'da hiçbir sorun arıza yanma vb yok ama.

Ilginç metin 😂

Hocam Everest berbat bir marka biliyorum ama uzun süredir kullanıyorum PSU'da hiç sorun çıkarmadı bana, RAM yükseltmesi yaptığımda ve slottaki yerlerini degistirince olan oldu yani PSU yetersiz gelse direk PSU yanması gerekmiyor muydu hala sağlam.

:D :Dzaten sorun orada :D bileşenleri koruyamıyor eğer koruyabilseydi kendini feda ederdi ;) ilk elektrik PSU'dan geçiyor gerekeni yapmadığı zaman sistem güm eğer gerekeni yapsa kendini kapatıcak veya kendisi patlayacak bu yüzden PSU önemli diyoruz sisteme zarar gelmemesi için.

Uzun süredir kullanıyorum PSU'da hiç sorun çıkarmadı bana,

Bu kadar yürekten çağırma beni. Bir gece ansızın gelebilirim. Dizeleriyle devam etmek istiyorum :) güldüğüm için kusuruma bakmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı