Anakart sağlıklığı ve sağlamlığı nasıl ölçülür?

Anonim991

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam öncelikle, elimde ASUS TUF serisinden bir anakart mevcut. Bilirsiniz ki HDD'leri RAM'leri vb gibi sistem parçalarını test etmek için çeşitli varyasyonlar var(HDD sağlığını ölçmek için HDD Tune programı gibi). Fakat anakartlar için bir şey bulamadım. Aramızda anakartların ne kadar sağlıklı çalıştığına ve sağlam olduğuna kanaat getiren veya şu kısmı hasarlı olduğunu tespit eden bir yazılım veya bir yöntem var mıdır?

Arkadaşlar selam öncelikle, elimde ASUS TUF serisinden bir anakart mevcut. Bilirsiniz ki HDD'leri RAM'leri vb gibi sistem parçalarını test etmek için çeşitli varyasyonlar var(HDD sağlığını ölçmek için HDD Tune programı gibi). Fakat anakartlar için bir şey bulamadım. Aramızda anakartların ne kadar sağlıklı çalıştığına ve sağlam olduğuna kanaat getiren veya şu kısmı hasarlı olduğunu tespit eden bir yazılım veya bir yöntem var mıdır?

Hocam bunu anlamanın birkaç yöntemi var, ilk olarak bir diskten diğer diske çok yüksek miktarda veri aktarmak, diğer çözüm sistemi zorlamak ki amaç veri transferi sırasında sorun yapıyor mu diye, son olarak da tüm USB portları doldurup birbirleri arasında veri aktarımı yapmak. Yanlışım varsa düzeltin.

Sistem çalışıyorsa, anakart sağlamdır. Anakart için başka test bilmiyorum.

Anakartını görsel olarak kontrol edebilirsin. Kapasitörün patladığını gösteren, şişkinlik veya sızıntı olup olmadığını görmek için her kapasitörün üstünü kontrol edebilirsin. Herhangi bir şişkinlik veya yanmış kapasitör bulursan, bu büyük olasılıkla bilgisayar anakartı sorunlarına neden olur.

Hocam bunu anlamanın birkaç yöntemi var, ilk olarak bir diskten diğer diske çok yüksek miktarda veri aktarmak, diğer çözüm sistemi zorlamak ki amaç veri transferi sırasında sorun yapıyor mu diye, son olarak da tüm USB portları doldurup birbirleri arasında veri aktarımı yapmak. Yanlışım varsa düzeltin.

Deneyeceğim hocam sağ olun.
Bende merak ettim bir ara araştırmıştım bir şey bulamadım.

@24099

@Yener K.

@aydos

@Hd6850

@LinkAdam

@navdir

@Assecreed

@Syeux

@557260

@Marked One

@300319

@teresamendoza

@Esperoja

Birkaç kişiyi etiketledim Rahatsız olanlar kusura bakmasın.

Sağ olun :)

Hocam, elinizde TUF serisi var. Sağlam bir anakart. Kolay kolay arıza yapmaz. Endişelenmeyin.

Hocam, elinizde TUF serisi var. Sağlam bir anakart. Kolay kolay arıza yapmaz. Endişelenmeyin.

Hocam size çok aptalca gelecek ama bir salaklık yapıp kartı ortadan ikiye olacak şekilde hafif bir şekilde bükmeye kalkıştım (kartta çok çok hafif bir bükülme izi kalıyor tekrar ters tarafına baskı yapınca düz hale geliyor) biliyorum aptalca, sizce bu karta bir zarar vermiş miyimdir. Bu arada sistemi daha kurmadım 1-2 haftaya kuracağım.

Zannetmiyorum hocam. Fabrikasyon lehimler sağlamdır. Zaten problem olsa sistem çalışmaz. Daha dikkatli olun hocam. Macera aramaya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı