Anakart SATA 3 desteklemediği halde SSD takılabilir mi?

cglrmstf

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Gaming PC topluyorum. Merak ettiğim olay anakartım SATA3 desteklemese ne olur? Desteklemediğini düşünürsek ve M.2 destekliyor olsa SSD takabilir miyim bilgisayarlarıma? Şimdiden teşekkürler.

M2 Ssd destekliyorsa tabii ki takabilirsiniz. Merakımdan soruyorum Sata2 olup M2 destekleyen anakart nereden buldunuz. Linkini atar mısınız. Eğer M2 Ssd değilde normal 2.5 mm Ssd takmak istiyorsanız alabileceğiniz en fazla hız 200'e 200 olur diye tahmin ediyorum.

Yok bulmadım. Parça seçerken aslında gereksiz olan özellikler de oluyor performansı etkilemeyecek şekilde birde maliyetten düşmek için onları elemeye çalışıyorum.

Yok bulmadım. Parça seçerken aslında gereksiz olan özellikler de oluyor performansı etkilemeyecek şekilde birde maliyetten düşmek için onları elemeye çalışıyorum.
Bencede bulamazsınız diye tahmin ediyorum çünkü M2 Ssd gibi bir teknoloji kullanan anakartlar en az Sata3 olur diye düşünüyorum. Eğer Amd işlemci alacaksanız ve M2 takmak istiyorsanız B450 serisine bakabilirsiniz.

SATA SSD M.2 yuvasına, M.2 SSD de SATA yuvasına takılmaz. SATA SSD'yi SATA 1-2-3 gibi portlara takacaksınız. Örneğin SATA 3 bir SSD aldınız ama SATA 2'ye taktınız, size söylenen hızın yarısını alabilirsiniz yani 520'ye 500 (MB) hız almanız vaat edilmiş ise alabileceğiniz maksimum hız 260'a 250'dir. (MB)

İşlemcimi RYZEN 9 3900 x düşünüyorum. Peki anakartımın bellek kapasitesinin 128 GB yada 64 olması neyi etkiler 128 değil de 64' e çeksem daha uygun olur galiba.

Hocam M.2 destekli bir anakart zaten SATA 3 destekler. SSD'ler ise geriye dönük SATA 2 sistemini destekler ama hızını düşürür. Bir de SATA 2 ve 3 sistemini anakartta bulunan SATA port giriş sayısıyla karıştırmayın. Bunlar veri aktarım hızını belirleyen nesillerdir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı