SATA 6 kablosunu SATA 3'e takınca SSD takılabilir mi?

Slaughter1515

Hectopat

Arkadaşlar bugun bu ürünü aldım. Anakartımda 4 tane SATA3 ve 2 tane SATA6 giriş var. SATA 6'larda HDD'ler var. Bende bulunan SATA kablosunda ASUS SATA6 kablo yazıyor, anakartla beraber gelmişti. Acaba SATA3 girişe SATA6 kablosunu takıp SATA 3 SSD'ye de SATA6 kablonun diğer ucunu taksam bir hız kaybı yaşar mıyız ya da sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA III son zaten. SATA6 yazan büyük ihtimalle SATA port sırasıdır. Kablo üzerinde yazıyorsa da 6GB/s gibi bir değer yer almalı yanında.
SATA 3 dediği SATA 2 girişi. SATA 6 dediği ise SATA 3 girişi.

SSD diskten tam performans almak istiyorsan SSD diski SATA 6 portlarından birine bağla. HDD disklerden birini SATA 3 portuna takabilirsin.

Bu arada SATA portları geriye ve ileriye dönük uyumludur. Yani veri iletim hızı dışında farkları yok.

Arkadaşlar bugun bu ürünü aldım. Anakartımda 4 tane SATA3 ve 2 tane SATA6 giriş var. SATA 6'larda HDD'ler var. Bende bulunan SATA kablosunda ASUS SATA6 kablo yazıyor, anakartla beraber gelmişti. Acaba SATA3 girişe SATA6 kablosunu takıp SATA 3 SSD'ye de SATA6 kablonun diğer ucunu taksam bir hız kaybı yaşar mıyız ya da sorun olur mu?

Anakart modelinizi yazın herkes rahat etsin.

ASUS Z77-A.
SATA 3 dediği SATA 2 girişi. SATA 6 dediği ise SATA 3 girişi.

SSD diskten tam performans almak istiyorsan SSD diski SATA 6 portlarından birine bağla. HDD disklerden birini SATA 3 portuna takabilirsin.

Bu arada SATA portları geriye ve ileriye dönük uyumludur. Yani veri iletim hızı dışında farkları yok.

O zaman HDD'yi SATA 3 portuna takip SSD'yi SATA 6 portuna takiyorum HDD zaten yavas olduğu icin fark etmecektir anladigim kadariyla tesekkurler.
Gbps isini yanlis anlamisim mesajlariniz teşekkürler herkese.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı