Anakart seçimi nasıl yapılmalı?

En azından günceli yakalamak lazım. Kullanıcı OC yapmasa bile kaliteli bir anakart kullanmak özellikle bütçe varsa yanlış olmaz. Gen4 bir depolama kullanma imkanı da el edilecek ki değerli bir durum.

Konudaki ASUS Prime'ı asla önermem. Fiyatının hakkını vermiyor. Ona para verilene kadar B550 Bazooka gayet güzel bir fiyattan alınabiliyor.

MSI MAG B550M Bazooka

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ya bütçe varsa her şeyin en kalitelisini al zaten ama daha işlemcin en üst olmadan üst bir anakart almaya değmez bana göre fazla vereceğim para ile işlemcimi yükseltirim daha iyi.
Bütçenin miktarından ziyade neyi seçtiğiniz önemli. Piyasada parasının hakkını veremeyen sayısız sistem bileşeni bulunuyor. Anakart temel bir parçaysa seçimine de dikkat edilmeli. R7 5800X sahibi biri kalkıp MSI B450M-A PRO MAX alıyorsa saçma kaçar.

Bütçenin miktarından ziyade neyi seçtiğiniz önemli. Piyasada parasının hakkını veremeyen sayısız sistem bileşeni bulunuyor. Anakart temel bir parçaysa seçimine de dikkat edilmeli. R7 5800X sahibi biri kalkıp MSI B450M-A Pro Max alıyorsa saçma kaçar.

2x8 GB 3200 MHz RAM R7 5800X için kalkıpta B450M aldım ya da X570 aldım farkı ne bana nasıl bir avantaj sağlayacak gözle görülür bir avantaj örneğin 20 FPS artacak mı ya da sıcaklık değerleri daha düşük olacak mı veya RAM'imin hızını artıracak mı ne yapacak.

2x8 GB 3200 MHz RAM R7 5800X için kalkıpta B450M aldım ya da X570 aldım farkı ne bana nasıl bir avantaj sağlayacak gözle görülür bir avantaj örneğin 20 FPS artacak mı ya da sıcaklık değerleri daha düşük olacak mı veya RAM'imin hızını artıracak mı ne yapacak.
Sistem bir bütündür. Dünyanın neresine giderseniz gidin High-End bileşenlere yer verilmişmişse bunu taşıyacak anakartı da iliştirirler. 5800X gibi gücüne oranla ısınabilen bir işlemciyi kıytırık bir B450M ile kullanacaksınız bir yerden sonra anakartın yükünü de arttırırsınız. Uzun kullanım diye bir şey var. Bir tane kanal taktı, sorun yok diye optimum kullanıma geçilmiş olmuyor. Ayrıca FPS'ten bahsedeceksek söz konusu etki işlemciyi x bir zamanda OC ile limitlerini zorlarken görürsünüz. Kalkıp 5800X'i 3600 gibi kullanacak parçalar alacaksanız sorunlu bir düşünce yapınız vardır. Her şeye GTA 5 açmasını bekleyen çocuk gibi FPS diye bakılmaz.

Anakart görevi nedir kısaca?

anakartların birincil görevi, tüm bu harici ve dahili bağlantıları bilgisayara takılı farklı donanım ve çevre birimlerinde anakart işlemcileri olarak da bilinen yonga seti işlemcileri aracılığıyla tek bir yerde toplamak ve bu parçaların uyum içinde birlikte çalışmasını sağlamaktır.

Anakart nedir ve özellikleri?

anakartlar, genellikle CPU'nuzun (bilgisayarın mekanik "beyni") diğer kritik bileşenlerle iletişim kurmasını sağlayan en az bir işlemci soketi içerir. Bunlar arasında bellek (RAM), depolama ve genişletme yuvalarına takılı diğer aygıtlar (GPU gibi dahili aygıtlar ve çevre birimleri gibi harici aygıtlar) yer alır.

Bak Google'dan aratınca bunlar çıkıyor anakart dediğin şey bir vücut gibidir bütün parçaları birleştirip uyum içinde çalışmalarını sağlaması sayesinde bilgisayar çalışıyor anakart bu başka bir şey değil bu vücut bende olsam sende olsan başkasıda olsa çalışacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı