Anakart suyla yıkanır mı?

Üzerinden akım geçmediği sürece elektronik aletler kısa devre yapmaz. Yani çalışmadığı sürece herhangi bir kısa devre söz konusu olamaz. Washing mainboard diye aratarak yüzlerce video ve görsele ulaşabilirsiniz. Ön yargıyla yorum yapmadan önce araştırmak zor olmamalı.
İyi ki söyledin 15 senemi elektronikle geçirmesem haklısın derdim. Ama kurgulu YouTube videolarına bakıp da inanacak değilim.

20 yıl önceki pentium mmx işlemcili bilgisayarı ben de yıkarım.
Üzerinden akım geçmediği sürece elektronik aletler kısa devre yapmaz. Yani çalışmadığı sürece herhangi bir kısa devre söz konusu olamaz. Washing mainboard diye aratarak yüzlerce video ve görsele ulaşabilirsiniz. Ön yargıyla yorum yapmadan önce araştırmak zor olmamalı.
Kapasitör diye bir elektronik eleman var, bir nevi pil. Sen, pc yi kapattıktan sonra o kapasitesine, devre durumuna göre yavaş yavaş deşarj oluyor ve bu deşarj akımı esnasında ki süresi muğlak(hesaplama yöntemleri mevcut) sen o devreyi yıkarsan, ondan hayır gelmez.

İyi geceler herkese selam.
Bilgisayarımı toplayalı 2 seneyi geçti. Genel bir temizlik yapmak istiyordum. YouTube'da eski bir bilgisayarı restore eden arkadaşın teki bütün elektronik devre içeren kartları sabunlu su ve fırça ile sürterek temizleyip kurutuyor. Aynı şeyi ekran kartında uygulayabilir miyim diyordum. Aslında ekran kartına yapmaya yemez çünkü bu aletler çok pahalı. Elimde ayrıca izopropil alkol var.
İzopropil alkol ve fırça ikilisini kullanarak ekran kartının soğutucu bölmesini çıkartıp temizlesem ekran kartına zarar verme ihtimali var mı?

Bu da söz ettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bahsettiğim işlemi dakika 12: 30'da yapmaya başlıyor. Sabunlu su diye salladım ama başka bir şey de olabilir ne olduğunu bilmiyorum.

Eski bilgisayarların elektronik bileşenleri daha kaba olduğu için bir şey olmamış olabilir.

Önerilir mi? Tabii ki önerilmez. Ama yapmak istersen doğru şekilde zamana yayarak tam kurutursan hiçbir şey olmaz, takır takır çalışır. Bizzat denediğim için söylüyorum. GA-6VM7A+ anakartımı yıkadım. Bildiğiniz videodaki arkadaş gibi leğene sokup yıkadım. Eski olduğu için riske ettim, çalışmasa da çok umurumda değildi. Kurumasından emin olmak için yaklaşık 1 hafta damda Güneş altında bekledi. Çalıştırırken yine tereddüt ettim. Çalıştı mı? Evet sıfır problemsiz çalıştı. Yani önerilmez ama macera arıyorsan ve riske edebileceğin bir parçaysa denenebilir.

Son düzenleme:
Anakartın ederiyle de ilgili misal çok eskidir diyelim ki 100₺. Ya da yeni bir anakart diyelim ki 1000 ya da 1500₺. Pantolonunda unutsan makinede 100₺ yıkansa koymaz adama. 1500₺ ‘yi sudan geçirip çöpe attığımı düşünemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı