Anakart tercihi nasıl yapılır?

beyazxd

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
5.000-10.000 TL arasında anakart önerisi almak istiyorum, 2000 TL kadar zorlayabilirim eğer hak edecek bir ürün varsa.
Amacım şimdi alıp bir 2,3 yıl sonra fiyatlar düşünce (umarım yükselmez) 4090 Ti almak istiyorum.
Kullanım amacı olarak oyun ve yayın yapacağım.

Anakart ve işlemciyi şu an alıp sadece ileride ekran kartı değişimi yapacağım.
Toplam bütçe 50.000 60.000 TL.
İşlemci: Ryzen 7800 3DX.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,
5.000-10.000 TL arasında anakart önerisi almak istiyorum, 2000 TL kadar zorlayabilirim eğer hak edecek bir ürün varsa.
Amacım şimdi alıp bir 2,3 yıl sonra fiyatlar düşünce (umarım yükselmez) 4090 Ti almak istiyorum.
İşlemcin ne olacak? Sistemw ayırdığın toplam bütçe nedir?

Merhaba arkadaşlar,

Anakart bilgim yok fakat 50** serisi çıkacağı için eski serilerin fiyatı düşer. 2-3 yıla yine aynı fiyata gelir ama.

Öyle direkt anakart öneremeyiz. Her işlemcinin soketi farklı neredeyse. AMD'de AM4 ve AM5 soketler var. Intelde 1700,1200 gibi birden fazla tür var. Yani böyle konularda işlemcide belirtmek gerek. Ben size AM4 anakart önersem işlemciyi takamayacaksınız çünkü soket uyumlu değil. Sizin işlemciniz am5.
Bu fiyata hazır sistemler var. İlla kendiniz mi toplayacaksınız yoksa hazır sistemlere sıcak bakıyor musunuz?

Öyle direkt anakart öneremeyiz. Her işlemcinin soketi farklı neredeyse. AMD'de AM4 ve AM5 soketler var. Intelde 1700,1200 gibi birden fazla tür var. Yani böyle konularda işlemcide belirtmek gerek. Ben size AM4 anakart önersem işlemciyi takamayacaksınız çünkü soket uyumlu değil. Sizin işlemciniz am5.
Bu fiyata hazır sistemler var. İlla kendiniz mi toplayacaksınız yoksa hazır sistemlere sıcak bakıyor musunuz?

Hazır sistemlerin fiyatının pahalı olduğunu düşünüyorum ben en uygun parçaları kendim seçerek toplayacağım.

Anakart ikisinden biri;

İşlemci Ryzen 7800 3DX.

Ekran kartı 5.000 TL civarında 2.el alacağım.

Bu şekilde 1 2 yıl götürse ekran kartını değiştirdiğim zaman sistem gayet iyi duruma gelecektir diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı