Anakart üzerinde parça hasarlı, değerleri nasıl öğrenirim?

Daha fazla  
Resimdeki mavi ile çizdiğim parçaya zarar verdim. Anakartın modeli piyasada pek yok şemayı bulamadım elinde bu anakarttan olan veya başka bir yol önerebilecek varsa yeni fikirlere açığım.

Unowhy Y13 notebook modeli bu.

Dosya Ekleri

• PXL-20221116-073139259.jpg
    PXL-20221116-073139259.jpg
    76,9 KB · Görüntüleme: 55
Resimdeki mavi ile çizdiğim parçaya zarar verdim. Anakartın modeli piyasada pek yok şemayı bulamadım elinde bu anakarttan olan veya başka bir yol önerebilecek varsa yeni fikirlere açığım.

Kondansatör maksimum 20-30 liradır.

Sadece konfansatör o olmadan laptop sorunsuz çalışır muhtemelen koptumu yoksa yandımı

Kurban olam kondansatör olduğunu hattağa smd kapasitör olduğunu bende tahmin ediyorum, kafama göre bir değerde parça takacak değilimya oraya.

Bal peteğim benim ölçüm aletimiz olmadan uF değeri nasıl okuyalım.

Sadece konfansatör o olmadan laptop sorunsuz çalışır muhtemelen koptumu yoksa yandımı.

Tam emin değilim bu resim benim anakartıma ait değil ben buradaki BIOS entegresini söktüm sonradan fark ettim o parçanın kayıp olduğunu. parça direk yok bacakları duruyor sadece başına ne geldi o bilgi bende de yok

Bal peteğim benim ölçüm aletimiz olmadan uf değeri nasıl okuyalım.

Canımın içi bende senden uf değerini istemedim isteyememde zaten, benim elimde multimetre var ben gene bilemiyorum değeri çünkü parça ortada yok.

Tam emin değilim bu resim benim anakartıma ait değil ben buradaki BIOS entegresini söktüm sonradan fark ettim o parçanın kayıp olduğunu. Parça direk yok bacakları duruyor sadece başına ne geldi o bilgi bende de yok.

Bu küçük olanlarda yazı da bulunmuyor. Bulmak için üreticiye sorman lazım.

Canımın içi bende senden uf değerini istemedim isteyememde zaten, benim elimde multimetre var ben gene bilemiyorum değeri çünkü parça ortada yok.

Aşk bahçem yapabileceğin tek şey diğerlerini tek tek ölçüp şansına güvenip bir tane bulup alıp denemen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı