Anakart üzerinde siyah nokta

Yer
İstanbul/Ataşehir
Normalde PC parçaları üzerinde siyah leke gibi şeyler zarar gördüğünü belirtir gibi bir şey duymuştum. Anakart üzerinde de böyle bir nokta var. Nedir bu? Anakart sıfır. 1 yıl oldu alalı. Bu tip durumların ne zararı olur parçalara?

20200207_235008.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan kullanmanız lazım hocam. :D

Eğer fiziksel darbe vs. almadıysa bir sorun olmaz. Belki fabrika çıkışlı bir hatadır.
Hayır,daha önce oraya herhangi bir darbe gelmedi.Bundan öncede vardı fakat şimdi dert ettim.
Zararı olmaz merak etme. Böyle şeyler kasanın her yerinde oluşabilir.
Hocam bi de konu ile alakasız olacak ama.Bundan bi kaç gün evvel ramleri test edim dedim.Yeni aldığım için.Memtest86 ile.3 saat 17 dk testler bitene kadar test ettim.Bi de (c) tuşu ile başka testler mi ne oluyormuş.Herhangi bir error algılanmadı ama.Onuda yapmak gerekir mi sizce?

Hayır,daha önce oraya herhangi bir darbe gelmedi.Bundan öncede vardı fakat şimdi dert ettim.

Hocam bi de konu ile alakasız olacak ama.Bundan bi kaç gün evvel ramleri test edim dedim.Yeni aldığım için.Memtest86 ile.3 saat 17 dk testler bitene kadar test ettim.Bi de (c) tuşu ile başka testler mi ne oluyormuş.Herhangi bir error algılanmadı ama.Onuda yapmak gerekir mi sizce?
3 saat sürmemiştir. Bittikten sonra otomatik olarak tekrar başlamıştır. Hata vermediyse problem yoktur.

3 saat sürmemiştir. Bittikten sonra otomatik olarak tekrar başlamıştır. Hata vermediyse problem yoktur.
Hocam tekrar başlamadı.Bilgisayara abartmıyorum her 3 dakikada baktım hata çıktı mı diye.Test bitse bile hadi 10 dakika geç geldim diyim.O da süre devam ettiyse 3 saat olmuştur zaten.Bu soruyu da şundan sordum hocam c tuşu ile farklı testler uygulanıyormuş.Bu normalde uygulanan testlerle aynı değil mi zaten hocam?

Hocam tekrar başlamadı.Bilgisayara abartmıyorum her 3 dakikada baktım hata çıktı mı diye.Test bitse bile hadi 10 dakika geç geldim diyim.O da süre devam ettiyse 3 saat olmuştur zaten.Bu soruyu da şundan sordum hocam c tuşu ile farklı testler uygulanıyormuş.Bu normalde uygulanan testlerle aynı değil mi zaten hocam?
O kadar uzun zamanda hata çıkmadıysa problem yok demektir dostum. Sisteme göre zaman değişir.

O kadar uzun zamanda hata çıkmadıysa problem yok demektir dostum. Sisteme göre zaman değişir.
İnternette birinde 4 saat sürmüştü hocam.Yine hızlı bitmiş benim sistemde.Hocam ne zamandır uğraştığım kernel power 41-63 (ekran kararması cpu led sistem boşta iken oluyordu) sorunundan dolayı da ramlerden süphelendiğim için bu testi yapmıştım.Sanıyorumki bu sorun prizden kaynaklıydı.Şu an başka prizdeyim.Sorunla karşılaşmadım.Topraklama hatalı prizlerde saçma bir şekilde bilgisayar böyle bir şey yapabiliyormuş.Oysa ki aldığım prizde akım korumalıydı.Çok pahalı değildi ama.Bu memtest86 da bi takım yaşanan her zaman olmasada ram ile ilgil olabilen arızalar sonucu oluşan sorunlar ile ilgili testler için C tuşu ile başka testlermi ne oluyormuş,o kafamı karıstırdı hocam biraz.Sizce bu 3 saatlik test sonucunda ramde arıza olmadığına emin olabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı