Anakart üzerindeki işlemci soketi nasıl temizlenir?

Eski bir diş fırçası yardımı ile ufak ufak hareketlerle temizlemek mümkün olacaktır diye düşünüyorum fakat macunu yumuşatmak için kontak sprey bulmanızda fayda var. Ben çok önemli olmayan, kumanda hesap makinası vs gibi elektronikler için kolonya kullanıyordum eskiden, ama son dönemde elimin altında olması için kontak sprey temin ettim.

Hocam sizin oralarda nasıl bilmiyorum ama Eskişehir'de bir tane doğru bilgisayarcı bulamadım. Hepsi insanları kandırıp iyi para alma derdinde. Gittiği adamın bu ölmüş kardeşim ben sana şu kadar para veririm diyeceğini bile düşünürüm ben.
Gerçi o konuda da haklısın.. o zaman ya igne ile temizleme yapacaksiniz. Yada kalicak fazla degilse iletken degil zaten bir resim atsaydınız bakardık.

Screenshot_20191108-205142_Gallery.jpg

Bakın sol üst köşede gri renkte. Ben bugün sol alt köşedekini iğne yardımıyla oradan çıkardım. Ama üstteki çıkmadı.

Eki Görüntüle 457580

Bakın sol üst köşede gri renkte. Ben bugün sol alt köşedekini iğne yardımıyla oradan çıkardım. Ama üstteki çıkmadı.
Yuva dişleri görünür şekilde zaten pek takılma derim. firca kullanma dişlere takilip yamultabilir. a4 kağit dişlerin arasina girecek şekilde büküp kizaklama gibi kaydirarak temizleyebilirsin. olmadı ilac tableti plastiği ile temizle oda zarar vermeden termali sıyırır alır yani.

O macunun orada kalması bir problem oluşturmaz gibi ama içim rahat etmiyor yine de. Yarın yavaş yavaş çıkarmaya çalışacağım konuyu takipte kalın.

Bu arada ben macunu sürdükten sonra bilgisayarımı açtım ama öncekine göre boot aşaması çok yavaştı ve sistem de yavaş çalışıyordu. Acaba fanı tam takamamamdan mı kaynaklandı sizce? Yoksa pinlere bulaşan macunlardan mı kaynaklanmış olabilir?

Bu arada ben macunu sürdükten sonra bilgisayarımı açtım ama öncekine göre boot aşaması çok yavaştı ve sistem de yavaş çalışıyordu. Acaba fanı tam takamamamdan mı kaynaklandı sizce? Yoksa pinlere bulaşan macunlardan mı kaynaklanmış olabilir?
Yok ondan etkilenmez. SSD veya HDD ise diskiniz sata giriş değiştirip deneyin. 1'de ise 2'ye , 2'de ise 1e alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı