Anakart ve işlemci değişimi sonrası format atmaya gerek var mı?

Anakart değişimi sonrası sürücüler başlı başına değişeceği için evet var, yoksa performans kayıpları üzerine mavi ekranlar merhaba. Bu durumlarsa Windows içi sıfırlama değil USB'den temiz kurulum şart bence.

Ben bir sorun yaşamadım AMD Ryzen 5 5600 Gigabyte'a 520 m S2H'ye geçiş yaptım.

Ben bir sorun yaşamadım AMD Ryzen 5 5600 Gigabyte'a 520 m S2H'ye geçiş yaptım.

Normalde yapılması gereken temiz kurulumdur. Araba yağ değiştirip yağ filtresini değiştirmemek gibi bir şey bu.

Anakart ne kadar üst seviye ise o kadar sürücü yoğunluğu fazla oluyor.

Format tabii iyi olabilirde ben çok eski H81 anakart ve G3220 sistemin kurulu olduğu window10'u B550 anakart ve R5 5600 işlemcili sisteme taktım ve Windows 10 sorunsuz açıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aylarca spor yaptınız, kilo aldınız ve kas kütleniz arttı diyelim. Eski kıyafetlerinizi giyebilir misiniz? Giyebilirsiniz ama dar gelirler, rahat yürüyemezsiniz, huzursuz olursunuz hatta hareketinizi kısıtlar. Yeni işlemci ve anakartta da durum böyledir. Eski sürücüleri arka planda çalıştırmak zorunda kalır, bu nedenle sürücü çakışması neticesinde bilgisayarınız zarar görebilir, mavi ekran vb tuhaf hatalar alırsınız. Temiz bir kurulum yapın kafanız rahat etsin. Ayrıca bir arıza durumunda da yazılımsal mı donanımsal mı anlamış olursunuz.

Teknoloji terimleri konusunda sıkıntımız var sanırsam. Kimse "çalışmaz" demedi çalışır da zaten mevzu "stabil" çalışması, şimdi diyeceksiniz ki "yoo ben formatsız geçtim sorun yok stabil" stabilite öyle bir şey değil yani temiz sürüm USB'den format atmadıkça bu farkı asla anlayamayacaksın. Stabil sandığın halin stabil olmadığını yaşamak gerekiyor.

Teknoloji terimleri konusunda sıkıntımız var sanırsam. Kimse "çalışmaz" demedi çalışır da zaten mevzu "stabil" çalışması, şimdi diyeceksiniz ki "yoo ben formatsız geçtim sorun yok stabil" stabilite öyle bir şey değil yani temiz sürüm USB'den format atmadıkça bu farkı asla anlayamayacaksın. Stabil sandığın halin stabil olmadığını yaşamak gerekiyor.
Windows 10 şuan sıfırdan kurduğum windows 11 e göre bence çok daha stabil çalışıyor gereken temizliklerin hepsini yaptım ama.. win11 zaten win10 a göre bence biraz daha ağır bir işletim sistemi. win10 da en küçük bir hata almadım tabi bu her sistemde böyle olacak diye birşey yok. format atmak illaki daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı