Anakart ve RAM önerisi

yametesama

Kilopat
Daha fazla  
4 gün önce, KF432C16BB/32TR kodlu 1x32 GB 3200MHz RAM aldım; ileride bir 32 daha alır 64 yaparım düşüncesiyle(Photoshop Blender vs. kullandığımdan RAM çok lazım oluyor). Fakat, B450M S2H rev 1.0 anakartımla uyumsuzmuş ve takınca 8 GB çalışıyor. Sorunu çözmek için birkaç yönteme baktım: 2. slot, bellek üst sınırı, profil değiştirme, BIOS'u optimize ayarlara sıfırla vs. yine de değişen bir şey olmadı. Şu anda anakartıma Neo Forza 2x8 3000 RAM takılı. Önümde 2 seçenek var gibi. Birincisi, aldığım RAM'i iade edip mümkünse uyumlu başka bir 32 GB veya ikinci ihtimal 2x16 GB RAM almak. İkincisi de, B450M S2H rev1.0 yerine bu RAM'le uyumlu yeni bir anakart almak. Sizden hem anakart, hem de RAM önerisi rica ediyorum. Teşekkürler.

Photoshop kullanırken, RAM darboğaz oluyor. İşlemci en fazla %30-40'larda seyrediyor.

İşlemci performansın artacak RAM kullanımı zirve bile olsa performans iyileşecek.

Örnek olarak R5 5600 vereyim anlaman için.
Single ve multi Core olarak R5 2600e kıyasla %76 daha iyi Photoshop işlemci isteyen bir uygulama RAM yetmese bile işlemler hızlanacak.

RAM alırsan 2.el al derim 0 almak mantıksız çok pahalilar 2.el 2x16 GB bulursan al. 32 veya 64 GB için vereceğin para mantıksız kalıyor ondan diyorum işlemci daha iyi olur yavaş kalıyorsa işlemler.

Orta boyutlu projelerin varsa işlemci değişsen daha faydalı. Büyük boyutlu ise ikinci el 2x16gb kit bakın.

İşlemci performansın artacak RAM kullanımı zirve bile olsa performans iyileşecek.

Örnek olarak R5 5600 vereyim anlaman için.
Single ve multi Core olarak R5 2600e kıyasla %76 daha iyi Photoshop işlemci isteyen bir uygulama RAM yetmese bile işlemler hızlanacak.

RAM alırsan 2.el al derim 0 almak mantıksız çok pahalilar 2.el 2x16 GB bulursan al. 32 veya 64 GB için vereceğin para mantıksız kalıyor ondan diyorum işlemci daha iyi olur yavaş kalıyorsa işlemler.

Orta boyutlu projelerin varsa işlemci değişsen daha faydalı. Büyük boyutlu ise ikinci el 2x16gb kit bakın.
Büyük boyutlu projelerim var. Çizim için kullanıyorum. Ram lazım kesin.

Büyük boyutlu projelerim var. Çizim için kullanıyorum. Ram lazım kesin.
Büyük boyutlu projelerim var. Şu an üzerinde çalıştığım 920 mb mesela ve pek de yetmiyor ram. Çizim için kullanıyorum Photoshop'u ve yanında da bir sürü uygulama açık oluyor. Bu sebeple hala ram taraftarıyım. Baktığım ram uyumsuz çıktığı için, tekrar kendi başıma almak istemiyorum. Yine bilmediğim bir bilgi yüzünden, iadeyle falan uğraşmak can sıkıcı olur. 2. el de pek düşünmüyorum açıkçası.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı