Anakart VGA ışığı yanma sorunu

freedylox

Hectopat
Merhaba, bilgisayarı açarken anakart VGA ışığı yanıyor bu hatayı nadiren alıyorum bilgisayarı kapatıp ekran kartı soketini çıkarıp yeniden takınca düzeliyordu, ama bugün yine bu sorunla karşılaştım bilgisayar açıkken de bu hatayı aldım sizce sorunu nedir?
Resimde oklada belirttim.

Dosya Ekleri

• 92756159_1830147327126420_3255411886962769920_o.jpg
    92756159_1830147327126420_3255411886962769920_o.jpg
    126,1 KB · Görüntüleme: 106
Merhaba, bilgisayarı açarken anakart VGA ışığı yanıyor bu hatayı nadiren alıyorum bilgisayarı kapatıp ekran kartı soketini çıkarıp yeniden takınca düzeliyordu, ama bugün yine bu sorunla karşılaştım bilgisayar açıkken de bu hatayı aldım sizce sorunu nedir?
Resimde oklada belirttim.
Açıkkende aldım derken.Görüntü gidip mi?Görüntü gittiğinde vga led yanmaz,cpu led yanar daha çok.Ama görüntü gitmesi daha çok ekran kartındaki arızadan dolayıdır.Vga Led sistem çalıştığı ilk anda mı yanıyor?

Açıkkende aldım derken.Görüntü gidip mi?Görüntü gittiğinde vga led yanmaz,cpu led yanar daha çok.Ama görüntü gitmesi daha çok ekran kartındaki arızadan dolayıdır.Vga Led sistem çalıştığı ilk anda mı yanıyor?
Evet hocam ekran gelmiyor led yanıyor bugün açıkken de aynı sorun oldu görüntü gitti mavi ekran verdi bilgisayar, benim anakartta VGA ışığı yanıyor.

Kasa corsair delta rgb 550+80, Ekran kartıda MSI rx 570.

Evet hocam ekran gelmiyor LED yanıyor bugün açıkken de aynı sorun oldu görüntü gitti mavi ekran verdi bilgisayar, benim anakartta VGA ışığı yanıyor.

Kasa Corsair Delta RGB 550+80, Ekran kartı da MSI RX 570.

"No signal" olmuyor mu monitör?
Klavye mouse ışıklarında sönme oluyor mu?
Sistem normal kullanımda da görüntü kesip, VGA LED mi yakıyor. O ilk açılışta yanar genelde.Dediğim gibi sistemde görüntü varken kesilirse genelde CPU LED yanar. Dikkatli bir şekilde gözlemleyin ve belirtin.

"No signal" olmuyor mu monitör?
Klavye mouse ışıklarında sönme oluyor mu?
Sistem normal kullanımda da görüntü kesip, VGA LED mi yakıyor. O ilk açılışta yanar genelde.Dediğim gibi sistemde görüntü varken kesilirse genelde CPU LED yanar. Dikkatli bir şekilde gözlemleyin ve belirtin.
Kasa çalışıyor sadece görüntü gelmiyor, ANAKARTTAKİ VGA LED ışığı yanıyor.
Bugünde ilk kez bilgisayarım açıkken mavi ekran verdi anakarta baktım VGA ledi yanıyordu kapattım soketi yeniden taktım bilgisayarım açıldı.

Bugünde ilk kez bilgisayarım açıkken mavi ekran verdi anakarta baktım VGA LED'i yanıyordu kapattım soketi yeniden taktım bilgisayarım açıldı.

Ekran kartı slotunuzda problem olabilir veya ekran kartınızda. Eğer görüntü kesiliyor, no Signal'e düşüyor deseydiniz kesin ekran kartı derdim ama mavi ekranda işler birazdaha karışıyor. Belleklere Memtest86 testi yapın öncelikle.Her şeyi güncelleyin.
Bugünde ilk kez bilgisayarım açıkken mavi ekran verdi anakarta baktım VGA LED'i yanıyordu kapattım soketi yeniden taktım bilgisayarım açıldı.

Bilgisayar açıkken demişsiniz. Ne kadar süre sonra oldu? Masaüstüne geldikten ne kadar sonra? Mavi ekran veriyor ise minidump klasörünü kontrol etmelisiniz.

Teşekkürler bugün ilk kez bende mavi ekranla karşılaştım, corona virüs vakası bitince itopyaya gitmeyi düşünüyorum 6 7 aylık bir sistem çok değil ama ayda bir bu hatayı alıyorum bununla birlikte mavi ekran olayıda olunca foruma danışmak istedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı