Olmaz, pin girişinin uyduğu bir yer varsa güç alması için takabilirsin elinde tutarak. Onun amacı fanı döndürmek kasa fanı takmışsın veya işlemci soğutucusu takmışsın aynı şey.
Çoklayıcı varsa iyi olur. Sonrasında da kasadaki soğutucu fanlar için de kullanabilirsiniz o çoklayıcıyı.AMD stok soğutucu satıyorum şu anda kule tipi fan kullanıyorum. Çıkartmadan anakartta başka yere taksam çalıştığını göstermek adına bir sorun olur mu?
Çoklayıcı varsa iyi olur. Sonrasında da kasadaki soğutucu fanlar için de kullanabilirsiniz o çoklayıcıyı.
Anakartta pin uyumlu başka bir yer varsa oradan da çalıştığını gösterebilirsiniz.
Stok fanın kapasitesi bellidir. İhtiyacı olan alır. AM4 deneyimim olmadı ama bazı seriler gayet iyi soğutma yapıyor diye biliyoruz. Sizinki hangi seriydi?Hocam bir sorum daha var yeni soğutucu almamın sebebi stok fanın yetersiz olmasıydı. 75 dereceye kadar çıkıyordu. Macun yüzündendir diye düşünüyorum ama fanda sorun yoktur değil mi? Bozuk mal satmayayım. Malımın arkasındayım ama sormak istedim.
Stok fanın kapasitesi bellidir. İhtiyacı olan alır. AM4 deneyimim olmadı ama bazı seriler gayet iyi soğutma yapıyor diye biliyoruz. Sizinki hangi seriydi?
Aerocool'un iyi macunu var mı bilmiyorum. Markanın dışında termal iletkenlik değerini bilmek gerekiyor. Bu değerin yüksek olmasına dikkat edelim.Aerocool bir macundu defalarca sürüyordum o gün 75 derece oluyordu.
Aerocool'un iyi macunu var mı bilmiyorum. Markanın dışında termal iletkenlik değerini bilmek gerekiyor. Bu değerin yüksek olmasına dikkat edelim.
Macunu iyi seçmek lazım ve doğru bir şekilde uyguladıktan sonra hemen çalıştırmayıp bir süre macunun yayılıp tutulmasına izin vermek lazım. Mesela gece yatmadan önce sürüp sabah kullandığınızda macunun performansı belli olur.
Benim sorduğum, stok fan hangi işlemci ile gelmişti?
Şunlardan hangisiydi?İşlemciyi 2. el aldım kutusundaki fan mı emin değilim ama fatura falan vardı. Ryzen 5 1600 AF ile aldım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.