Çözüldü Anakarta görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ImSTICK

Hectopat
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
802
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Intel sistemimi satıp AMD sistem topladım PC'yi ilk açınca görüntü gelmedi sonra diskimde de Windows vardı Windows geldi açıldı PC dedim format atayım bari dedim ama nafile BIOS'a giremiyordum sonra arkadaşın ekran kartını aldım onun ekran kartı ile açınca sistem normal açıldı BIOS geldi her şey düzgün sonra format attım kendi ekran kartımı taktım bu sefer hiç goruntu yok sonra arkadaşımın ekran kartını takıp "unifield remote" programını yükledim sonra kendi ekran kartımı taktım telefonu monitor olarak kullanıp ekran kartı driverını indirdim Windows geldi ekrana ama gene BIOS gelmiyor PC'yi açınca 2. monitor 5 dk sonra açılıyor. PC de her şey normal BIOS gelmiyor ve 2.monitor geç geliyor sistemim şu şekilde dip not: BIOS serviste güncellendi.
Anakart: A320M-A-PRO
İşlemci: R5 5500.
RAM: 8 GB 3200MHz hikivision.
Ekran kartı: GTX660(biliyorum eski yazın değiştireceğim)
Depolama: 120SSD 1TB HDD.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Sorunu düzelttim başka ekran kartı takıp internette bulduğum yamayı kurdum her şey düzeldi.
Konuda iki sorun mu var, tek sorun mu var?
Asıl sorun olarak BIOS seçim tuşları işlemiyorsa Fast Boot açık olabilir. Windows'ta Ayarlar > Kurtarma > Gelişmiş Baslangıç > UEFI ayarlarına girerek bilgisayarı yeniden başlatın.


Bu şekilde BIOS'a girince Fast Boot'u kapatabilirsiniz.
 
BIOS seçim tuşları işlemiyorsa Fast boot açıktır. Windows'ta ayarlar > kurtarma > gelişmiş baslangıç > UEFI ayarlarına girerek bilgisayarı yeniden başlatın.
Bu şekilde BIOS'a girince Fast Boot'u kapatabilirsiniz.

Onunla alakası yok başka ekran kartı takıyorum her şey düzgün bir de Fast boot kapalı. Hiç açılma ekranı gelmiyor sadece Windows geliyor.
 
Konu gerçekten karışık. Sorun sizin ekran kartınızın görüntü vermemesi mi, BIOS'a girilmemesi mi?
Sizin ekran kartınızla durumunuz nedir?

Bakın hocam. Sorun benim ekran kartı ile açılma ve BIOS ekranı gelmiyor sonrasında her şey düzgün Windows falan geliyor yani. Başka ekran kartı takınca da BIOS falanda geliyor.
 
Bakın hocam. Sorun benim ekran kartı ile açılma ve BIOS ekranı gelmiyor sonrasında her şey düzgün Windows falan geliyor yani. Başka ekran kartı takınca da BIOS falanda geliyor.
Garip bir durum.
Ekran kartınızın UEFI düğmesi var mı? Varsa ona bir basıp deneyin. Yoksa arkadaşınızın ekran kartı ile BIOS'a girince Legacy donanım desteğini açarak deneyin.
 

Geri
Yukarı