Anakartı yanan tablet/telefon çalışır mı?

ucan_sabri

Hectopat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
498
Çözümler
1
Kuzenimin tableti şarj almıyormuş ve servise göndermişler klasik cevap olan "anakartı yanmış" demişler. Anakartı yanan cihaz çalşır mı? Çünkü tableti çalışıyor sadece şarj almıyor. Zamanında benim de tabletim için aynı şeyi demişlerdi şarjda oynadığım için şarj soketi bozulmuştu ama hep anakartı yanmış oluyor. Bunların haksız para kazanmasını istemiyorum. Anakart yanmamışsa ve bunu kanıtlayabilirsem dava açma hakımız var mı?
 
Şarj soketi anakart ile bütünleşiktir. Servis "kısaca anakart yanmış" demiş. Hasar almış demesi gerekiyordu. Her türlü ankart değişecek, aynı kapıya çıkıyor yani.
 
Cihaz açılıyorsa nasıl anakart yanmış olabilir ki? :D
Tablet Çin malı kalitesiz bir şeyse şarj soketi bozulmuş olabilir. Normal bir telefon tamircisi de değiştirebilir.
 
Bazı cihazlarda şarj soketi ve anakart ayrı olur. Cihazında böyle bir durum var mı bakın. Dediğim gibi ise şarj soketi değişir. Anakart üstünde şarj soketi varsa uğraşırlar ise o da değişir.
 
Mobil platformlar da özellikle telefondan yana çok sıkıntı çektim hala da telefona çok para vermek bana anlamsız geliyor, şahsen bırak mahallede ki bilgisayarcıyı, telefoncuyu yetkili servise bile güvenim yok.
 
Evet istedikleri miktar 1026TL. Cidden şaka gibi. Tabletin modeli Lenovo Tab E8 TB8304F1. Tablet anakartı en fazla 200TL olmaz mı?(Tabii modelden modele değişir ama genel olarak böyle)
 
Evet istedikleri miktar 1026TL. Cidden şaka gibi. Tabletin modeli Lenovo Tab E8 TB8304F1. tablet anakartı en fazla 200TL olmaz mı?(tabii modelden modele değişir ama genel olarak böyle)

Sakın vermeyin yeni tablet almak daha kârlı. Etraf kazıkcı dolu, bilmeyen insanları kandırıyorlar. Keşke iflas etseler de kandırmayı bıraksalar.
 
Anakartın üzerinden birbirinden bağımsız soketler var, şarj soketi, kamera soketi vs. Bunlardan biri arıza yapsa bile cihaz çalışmaya devam edebilir. Yetkili servisler pire için yorgan yakmayı tercih ederler. Fakat mahalle arasında anakart tamiri yapan, bozuk soketi entegreyi tamir edebilen işin ehli underrated ustalar da mevcuttur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı