Anakartımı değiştirsem işletim sistemi gider mi?

oguz58

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Uzun zamandır Technopatı Youtube üzerinden takip ediyorum ve bu kendime güven de oradan geliyor zaten. Şimdi bende bir adet eski bir pc var. Bu pc'de Asus p5gcmx'di galiba bu anakart var ve sadece ddr2 ram ile uyumlu. Bende bu yüzden yani yeni bir ram almak için ddr3 uyumlu bir anakart almayı düşünüyorum. Ben şimdi anakartimi degistirirsem otomatik olarak içindeki win xp gidecek mi? Eğer giderse tekrar kuramam diye korkuyorum lütfen yardım edin tek eksik kalan nokta burası.

Özür dilerim. Ddr2 uyumlu bir ram değil ddr3 uyumlu bir ram için olacaktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR3 uyumlu bir anakart aldığında DDR3 ram alman gerekli COMBO anakart almadıysan. İşlemcini de değiştirmen gerektiğini biliyorsundur umarım. Anakart değişmesi işletim sistemini etkilemez eski pc'ler için. OEM key'e sahip değilsin çünkü.

İşletim sistemi Anakarta değil HDD veya SSD'ye kurulur. O yüzden HDD veya SSD değişmedikçe işletim sistemin gitmez. Ancak anakart değiştiği için sürücülerden dolayı açılmama problemi olabilir bu yüzden format atılması gerekebilir. Zaten XP'ye destek vermiyoruz yeni anakart ile Win 8.1.3'e geçin.

Peki işlemci olarak orta ayarlı bir Amd fx x6 6100 soket AM+3 3.3 ghz düşünüyorum. Buna uyumlu bir anakart tavsiye eder misiniz? Fiyatı 250'yi geçmesin lütfen, orta ayarlı bir şey olsun istiyorum.

DDR3 uyumlu bir anakart aldığında DDR3 ram alman gerekli COMBO anakart almadıysan. İşlemcini de değiştirmen gerektiğini biliyorsundur umarım. Anakart değişmesi işletim sistemini etkilemez eski pc'ler için. OEM key'e sahip değilsin çünkü.

İşletim sistemi Anakarta değil HDD veya SSD'ye kurulur. O yüzden HDD veya SSD değişmedikçe işletim sistemin gitmez. Ancak anakart değiştiği için sürücülerden dolayı açılmama problemi olabilir bu yüzden format atılması gerekebilir. Zaten XP'ye destek vermiyoruz yeni anakart ile Win 8.1.3'e geçin.

Peki ben eğer pc açılmazsa nasıl Win8'e geçeceğim? Youtube'de flash bellek ile geçiş vardı, ona tam bakamadım ama yararlı olur sanırım technopat'da. Ve ben nereden orijinal bir Win 8 edinebilirim? Biliyorum biraz fazla soruyorum ama mazur görün lütfen.

Peki ben eğer pc açılmazsa nasıl Win8'e geçeceğim? Youtube'de flash bellek ile geçiş vardı, ona tam bakamadım ama yararlı olur sanırım technopat'da
Açılmazsa dediğin gibi Technopat rehberlerinde nasıl format atılacağını hazırladık.
Ve ben nereden orijinal bir Win 8 edinebilirim?
Vatan bilgisayar veya diğer teknoloji mağazalarından edinebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı