Anakartın 66°C'ye çıkması normal bir durum mudur?

Hocam anakartın 66 dereceye çıkması bana çok normal gelmedi açıkçası. Bende B350 Tomahawk mevcut. Masaüstünde ve boşta 35-37 derece arasında işlemci de 30-35 derece arasında. Yük altında anakart en fazla 49-50 gördü. İşlemci de 59-60 gördü. Anakartınızda bir sorun olabilir bakmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca size tavsiyem eğer kasanızda egzoz fan yoksa mutlaka almalısınız. Kasa içi hava dolaşımında şart.

İşlemci dediniz aklıma geldi işlemcinin termal macunu eskimiş olabilir uzun zaman geçti. İşlemcinin ısınması anakartı etkiliyor olabilir mi? Termal macunla halledebilirim eğer böyleyse.

Evet etkileyebilir ancak işlemci sıcaklığınız 50-60 derece. Oyun oynarken bu sıcaklıklar çok normal. Termal macunu yenileseniz bile çok değişim olacağını sanmıyorum.

Bir yerde kuzey köprü sıcaklığının işlemciden ısınabildiğini okumuştum. Elimle dokunduğumda kuzey köprüsü güney köprüsünden çok daha sıcak oluyor. O zaman ben bir termal macunu yenileyeyim mi?

Sıcaklığa bios üzerinden bakabilir misiniz?
Programlar yanlış değerler gösterebiliyor.
Biota sistem sıcaklığı 54 derece CPU sıcakloğı 53 derece diyor.

Hocam anakartın 66 dereceye çıkması bana çok normal gelmedi açıkçası. Bende B350 Tomahawk mevcut. Masaüstünde ve boşta 35-37 derece arasında işlemci de 30-35 derece arasında. Yük altında anakart en fazla 49-50 gördü. İşlemci de 59-60 gördü. Anakartınızda bir sorun olabilir bakmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca size tavsiyem eğer kasanızda egzoz fan yoksa mutlaka almalısınız. Kasa içi hava dolaşımında şart.
Dediğim gibi bilgisayarcı anakartta bir sorun olmadığını söyledi egzoz fan alacağım bir de termal macunu yenileyeceğim. Zaten egzoz fan ucuz bir şey öneri var mı peki?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı