Anakartın Yandığı Nasıl Anlaşılır?

Mehmet Dmr

Kilopat
Katılım
2 Eylül 2013
Mesajlar
389
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, dün arkadaşım beni evine çağırdı. Bilgisayarına görüntü gelmiyordu. Her şey çalışıyordu fakat ekrana görüntü gelmiyordu. Ram'leri çıkartıp taktım. Sorun çözülmedi. Bende ona kasayı son zamanlarda açtın mı diye sordum. Evet dedi. Kasayı temizlemeye çalışırken, anakarta dokunmuş. ve küçük kıvılcım görmüş. Hatta biraz elektrik çarptı dedi. Ben anakart'ın statik elektrik yüzünden yandığını düşünüyorum. Ona statik elektriği anlatmaya çalıştım. Her defasında "bilgisayar prize takılı değildi" diyor. Bende tam emin olmak için bu konuyu açtım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Dediğim gibi, kasayı temizlerken anakart'a zarar vermiş. Kasa yanımda olmadığı için koklayamıyorum. :D Recep abi, bu duruma ne diyor. Onunda görüşünü almak istiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Recep abi, özel mesaj atamıyorum. Arkadaşlar Recep abi'yi konuya davet eder misiniz ? Recep abi, görüşünü almak istiyorum. Bu statik elektrik, gerçekten anakarta zarar vermiş midir ? Anakart zaten çok eski. Arkadaş'a sistem toplayacaz çözüm bulamazsak. :D
 
Ayrıca ufak bir de bilgi vereyim. Kasanızı yakmamanız için, kasayı açmadan önce bir metale dokunup kendinizi topraklayın. Kapı kolu, kasanın kendi demiri gibi yerler uygundur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı