Anakartta BIOS düğmesi yok

BIOS düğmesi derken BIOS flashback mi?
Evet biosa güncelleme atmak için gereken düğme
Çoğu anakartta BIOS düğmesi yok, ne için lazım?
Güncellemem lazım anakart yeni sistem dizdim ve dram ışığı yanıyor görüntü gelmiyor
Bios düğmesi dediğim flaş takıyoruz da güncelleme yapıyor ya o düğme yok kasanın arasında sistemi yeni dizdim ve dram sorun ışığı yanıyor ekrana görüntü gelmiyor sorun da bios güncellenmesi lazım ama biosu da açamıyorum
 
Evet BIOS'a güncelleme atmak için gereken düğme.

Güncellemem lazım anakart yeni sistem dizdim ve DRAM ışığı yanıyor görüntü gelmiyor.
BIOS düğmesi dediğim flash takıyoruz da güncelleme yapıyor ya o düğme yok kasanın arasında sistemi yeni dizdim ve DRAM sorun ışığı yanıyor ekrana görüntü gelmiyor sorun da BIOS güncellenmesi lazım ama BIOS'u da açamıyorum.

Anakart ın BIOS güncellemesine gerek olmadan çalıştırdığı bir işlemciyi herhangi bir şekilde emanet olarak alıp BIOS'u güncelleyip geri verebilirsiniz tabii çevreniz yoksa işlemciyi bulması işkence olur büyük ihtimalle.
 
Sistem topladıysanız zaten biliyorsunuzdur, ben bilmediğinizi varsayarak şunları yapmanızı öneririm. Gücü kesin, fişi çektikten sonra birkaç kez açma düğmesine basın(statik elektriğin boşalması için). Ardından ramleri sökün, uçlarını hafifçe bir silgi yardımı ile temizleyin ve herhangi bir kalıntı kalmamasına özen gösterin. 4 adet slot varsa 2. ve 4. Slota ramleri yerleştirin. Bir adet raminiz varsa 2. Slota takabilirsiniz.(Anakart kullanma kılavuzuna da balabilirsiniz). Ardından açmayı deneyin. Açılmazsa alttaki rehber yardımıyla bios sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu arada bahsettiğiniz şeyin bios flashback olduğunu düşünüyorum. Bios flashback olması durumunda portların olduğu bölümde onun için bir usb girişi ve bios yazan buton yada yuvarlak küçük bir düğme olması gerekir. Eğer varsa rahatlıkla bu butonu görmeniz gerekir. Anakart modeliniz nedir? Bu özellik yoksa da @KaysRekt arkadaşımızın dediği gibi yapabilirsiniz.





Edit: 4 adet ram varsa 1–3/2–4. slotlara iki tane takmayı da deneyin. Ram slotlarında sorun olması durumunda da dram led yanıp ekrana görüntü vermiyor.
 
Sistem bilgilerinizi paylaşın herşeyden önce. Sistemin Ryzen olduğunu varsayarak, işlemci temin etmeye çalışmak yanlış olur.
 

Geri
Yukarı