Anakartta BIOS düğmesi yok

Şimdi intelden anlayan bir arkadaş, bu anakart için bios güncelleme gerekip gerekmediği bilgisini paylaşırsa sorunun bir kısmı çözülür.
Eskiden Bios Flashback mi vardı, takardın donanımları açar sistemi yapılandırırdın. Eğer sistemi çalıştırmak için anakarta bios update yapılması gerekiyorsa da bunu mümkünse ya imalatçı yada satıcı firmalar düşünsün, son kullanıcı neden sağdan soldan işlemci bulmak zorunda kalsın.
ue666 isimli arkadaşın sötylediklerini yapın. Donanımların yerlerine düzgünce oturduğundan emin olun. Sisteme donanım takma ve çıkarma işlemlerinde mutlaka statik elektrik boşaltmayı unutmayın. Monitörden gelen kabloyu anakarta değil ekran kartına taktığınızdan emin olun. Ayrıca sağlam şekilde kablonun yerine girdiğine de emin olun.
 
Sana katılıyorum şu anda sistemi dizdim ama mağdurum mesela ben sabahtan beri uğraşıyorum ekrana görüntü gelmiyor şaka gibi dram uyarı ışığı yanıyor ve bana güncelleme yapmak için anakart bios flashback özelliği sunmamış sorun bios güncellemesi ile düzelen bir şey biosa ekranı bile gelmiyor Malesef
 
Bakın Ryzen de bazı işlemcilerin bazı anakartlarda çalışabilmesi için işlemci temin edip biosu update ettikten sonra kendi işlemcinizle yola devam etmeniz gibi bir gerçek var ve bunu insanlar çoğu zaman aldıkları firmadan talep ederek çözüyorlar. Bu durum İntelde de varmı bilmiyorum. Bu yüzden bu konuda ne desem yalan olur.
İşlemci ve anakartı aynı yerden aldıysanız ve bu işlemcinin bu anakartla kullanılabilmesi için Bios Update yapılması gerekiyorsa ve bu anakartta bunu işlemci olmadan yapma desteği yoksa aldığınız firmanın etik anlayışına bir hayli küfür etmek gerekiyor.
Ama durum bu mudur yoksa sizin montajınızda mı bir sorun var bilemiyorum.
İntele hakim bir arkadaş 2 donanım ile ilgili yorum yapmalı ki sorunun ne olduğu, en azından ne olmadığı anlaşılsın.
Bu anakart bu işlemci ile update yapmadan kullanılabiliyor mu kullanılamıyor mu? Asıl soru şu an da bu benim anladığım kadarıyla
 
11. Nesil işlemcilerle ilgili yayınlanmış bir bios güncellemesi var ancak 10. nesil 10700k işlemciden bahsetmişsiniz. Core i7-10700K (3.8GHz, 125W, L3:16M, 8C rev.Q-0) işlemci 0321 bios sürümü ile çalışıyor. Bu da en eski bios sürümü site üzerinde sunulan.

Sürüm 0321
2020/03/03

Kısaca anakartınız en az bu sürüme sahiptir, daha eski bir bios sürümü bulunmuyor. Bios güncellemesine gerek duymuyorsunuz. Yukarıda bahsettiğim adımları uygulamanızda fayda var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı