Anakartta boot ışığı yanıyor ve monitöre görüntü gelmiyor

TheAspect78

Hectopat
RAM
XPG Lancer blade ddr5
Ekran kartı
RTX 4070 Tİ SUPER
Anakart
Biostar B650ME PRO
İşlemci
R5 7500f
Merhaba dostlar, dün yeni aldığım sistem bana ulaştı fakat tüm parçaları takıp çalıştırdığımda anakartta boot ışığının yandığını ve monitöre görüntü gelmediğini gördüm. RAM'leri çıkarıp tüm slotları denedim ekran kartını çıkarıp 3 4 defa geri taktım ama düzelmiyor, yardımcı olur musunuz?

Merhaba dostlar, dün yeni aldığım sistem bana ulaştı fakat tüm parçaları takıp çalıştırdığımda anakartta boot ışığının yandığını ve monitöre görüntü gelmediğini gördüm. RAM'leri çıkarıp tüm slotları denedim ekran kartını çıkarıp 3 4 defa geri taktım ama düzelmiyor, yardımcı olur musunuz?
Freedos ise ve bios ekranı gelmiyorsa monitöre bios güncellemesi yapmanız gerekiyor. Bios tuşu mevcutsa anakartınızda usbyi gerekli slota takıp bios güncellemesi yapınız.

FreeDOS ise ve BIOS ekranı gelmiyorsa monitöre BIOS güncellemesi yapmanız gerekiyor. BIOS tuşu mevcutsa anakartınızda USB'yi gerekli slota takıp BIOS güncellemesi yapınız.

Hocam pek anlamıyorum nasıl yapılır anlatır mısınız bir de HDMI no signal hatasında da bu yapılır değil mi?

Monitör ile kasanız arasındaki kablo anakarta mı bağlı yoksa ekran kartına mı onu kontrol eder misiniz?

Ekran kartına takılı hocam.

Hocam hallettim BIOS'a girdim ne yapmalıyım buradan sonra.

Hocam pek anlamıyorum nasıl yapılır anlatır mısınız bir de HDMI no signal hatasında da bu yapılır değil mi?

Ekran kartına takılı hocam.

Hocam hallettim BIOS'a girdim ne yapmalıyım buradan sonra.
Kısaca şöyle özetleyebiliriz.
no signal hatasının sebepleri;

• Bilgisayar kasası kapalı, monitör açıksa no signal hatası alırsınız.
  • Bilgisayar kasası bir sebepten açılmıyor enerji gelmiyorsa no signal atası alırsınız.
  • Kasa ile monitör arasındaki kablo yerinden çıkmışsa no signal hatası alırsınız.
  • Kasa ile monitör arasındaki kabloda sorun varsa, pinler ezilmiş, kopma olmuşsa no signal hatası alırsınız.
  • Ekran kartınız arızalandıysa no signal hatası alırsınız.
  • Ekran kartınız devre dışı bırakıldıysa no signal hatası alırsınız.
sonuç olarak bu hata tamamen donanım kaynaklı bir hatadır. Sorun kasa ile monitör arasındaki kablo, ekran kartı, veya kasanın kendinden kaynaklanabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı