Anakartta CPU fan ve CHA_FAN1 soketi nasıl bulunur?

Anlayamadım sanırım ya 😅
Hocam şimdi sıvı soğutmanızda rgb var mı? Varsa 3 tane girişe sahip bir kablo çıkar fanın altından (2 tane yanyana giriş, 1 tane boşluk, 1 tane daha giriş) bu rgb girişidir. Diğer kablo ise 4 lü ya da 3 lü yanyana ve biraz daha ufak bir kablo başına sahiptir rahat ayırt edersiniz zaten. İste bu son dediğim kablo sıvı soğutmayı asıl çalıştıracak olan kablodur. Sıvı soğutmanızın yanında bir de çoklayıcı kablo çıkmıştır. Sizde 2 tane giriş ucu olabilir ona takılmayın fan sayısı ne kadar fazlaysa ona göre çoklayıcı uç artar, neyse(örnek resim ekledim). Sıvı soğutmanın fanlarının altından çıkan bu 3 ya da 4 başlı kabloları çoklayıcıya takın ve ardından SYS_FAN, CHA_FAN veya PUMP_FAN bunlardan birine takabilirsiniz çoklayıcının ucunu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251101_170913_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20251101_170913_Samsung Internet.jpg
    70,7 KB · Görüntüleme: 4
Hocam şimdi sıvı soğutmanızda RGB var mı? Varsa 3 tane girişe sahip bir kablo çıkar fanın altından (2 tane Yan yana giriş, 1 tane boşluk, 1 tane daha giriş) bu RGB girişidir. Diğer kablo ise 4'lü ya da 3'lü Yan yana ve biraz daha ufak bir kablo başına sahiptir rahat ayırt edersiniz zaten. İste bu son dediğim kablo sıvı soğutmayı asıl çalıştıracak olan kablodur. Sıvı soğutmanızın yanında bir de çoklayıcı kablo çıkmıştır. Sizde 2 tane giriş ucu olabilir ona takılmayın fan sayısı ne kadar fazlaysa ona göre çoklayıcı uç artar, neyse(örnek resim ekledim). Sıvı soğutmanın fanlarının altından çıkan bu 3 ya da 4 başlı kabloları çoklayıcıya takın ve ardından SYS_FAN, CHA_FAN veya PUMP_FAN bunlardan birine takabilirsiniz çoklayıcının ucunu.

Anladim çok sağ olun teşekkürler deniycegim.

Anladim çok sağ olun teşekkürler deniycegim.
Rica ederim hocam. Çok net anlattım bu arada ama yine de karıştırırsanız eğer sıvı soğutmanın yanında çıkan kitapçığa da bakabilirsiniz. Bu arada islemcinin üstüne denk gelen kısmın jelatinini söktünüz mü?

Rica ederim hocam. Çok net anlattım bu arada ama yine de karıştırırsanız eğer sıvı soğutmanın yanında çıkan kitapçığa da bakabilirsiniz. Bu arada islemcinin üstüne denk gelen kısmın jelatinini söktünüz mü?
Söktüm hocam sağ olun şu an pcyi ilk aldigim gunki sorunu yasiyorum resmen ram e dokununca gidiyo direkt goruntu gelmiyor cikar tak yaptim yine gelmedi ilk gun 5 saat falan ugrasmistim yine ayni seyi yasiyorum ram slotlari o kadar kotuki oturup oturmadigi bile belli degil cit sesi geliyor tamam oturuyor diyorum ama yine ekran yok.

Slotu fircayla sildim RAM'in altin kismini silgiyle sildim yine de calismiyor gina getirdi gercekten bu kadar yoran bir şey gormedim.....
Ekran karti guc kaynagini psunun orda resmen takmayi unutmusum.
Bi sekilde acildiktan sonra bu ekrana geldim sistemin içinden geçmemişimdir umarim.

Dosya Ekleri

• 17620120670007404807710473762246.jpg
    17620120670007404807710473762246.jpg
    64,5 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı