Anakartta CPU ışığı yanıyor

burakk7

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarım durduk yere CPU ışığı yakıyor. Bu olayı her yaşadığımda ya Chrome açık oluyor ya da masaüstündeyken oluyor. Kasayı tuşa basılı tutup kapatıp tekrar açınca normal bir şekilde açılıyor. Bu olay 1 ay kadar önce de yine aynı şekilde olmuştu. Yaşadığım bölgedeki çoğu bilgisayarcıya sordum bazıları sorunu anlamayıp alakasız şeyler söyledi bazıları da sorunun AMD kaynaklı olduğunu söyledi hiçbir şekilde çözüm bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Not: Bilgisayar tekrar açıldıktan sonra driver " beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans ayarlarına dönüldü" şeklinde bir hata veriyor. Bunu arkadaşıma sordum WattMan olduğunu söyledi.

Tüm bu ayarları yap önce DDU ile temizle.
Ben de olmuyor ben amd kullanıyorum bu ayarlarla.

Bi de o varsayılan ayarlara döndüyü ben overclock yaptım bilgisayara o zaman vermişti.
Voltaj arttır veya düşür bunu deneyerek anlarsın bi zaman sonra o hatayı vermez ayar yaptıkça.

Overclock fotosunu da koydum fotoların içinde. RX6600 varsa sende deneyebilirsin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (36).png
    Ekran Görüntüsü (36).png
    99,9 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Görüntüsü (47).png
    Ekran Görüntüsü (47).png
    60,3 KB · Görüntüleme: 30
  • Ekran Görüntüsü (46).png
    Ekran Görüntüsü (46).png
    60,5 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran Görüntüsü (45).png
    Ekran Görüntüsü (45).png
    60,7 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran Görüntüsü (44).png
    Ekran Görüntüsü (44).png
    60,6 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran Görüntüsü (43).png
    Ekran Görüntüsü (43).png
    118,2 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran Görüntüsü (42).png
    Ekran Görüntüsü (42).png
    146,4 KB · Görüntüleme: 22
  • Ekran Görüntüsü (41).png
    Ekran Görüntüsü (41).png
    167,5 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran Görüntüsü (40).png
    Ekran Görüntüsü (40).png
    162,2 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran Görüntüsü (39).png
    Ekran Görüntüsü (39).png
    93,5 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran Görüntüsü (38).png
    Ekran Görüntüsü (38).png
    151,3 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran Görüntüsü (37).png
    Ekran Görüntüsü (37).png
    104,5 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran Görüntüsü (49).png
    Ekran Görüntüsü (49).png
    163,5 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Tüm bu ayarları yap önce DDU ile temizle.
Ben de olmuyor ben AMD kullanıyorum bu ayarlarla.

Bir de o varsayılan ayarlara döndüyü ben overclock yaptım bilgisayara o zaman vermişti.
Voltaj arttır veya düşür bunu deneyerek anlarsın bir zaman sonra o hatayı vermez ayar yaptıkça.

Overclock fotoğrafını da koydum fotoların içinde. RX6600 varsa sende deneyebilirsin.

Hocam DDU ne bilmiyorum ama voltaj düşürmeyi bir ara denemeyi düşündüm ama daha çok sıkıntı çıkarır diye korktum. Bir sıkıntı çıkarmazsa yapabilirim.

Merhaba. Bilgisayarım durduk yere CPU ışığı yakıyor. Bu olayı her yaşadığımda ya Chrome açık oluyor ya da masaüstündeyken oluyor. Kasayı tuşa basılı tutup kapatıp tekrar açınca normal bir şekilde açılıyor. Bu olay 1 ay kadar önce de yine aynı şekilde olmuştu. Yaşadığım bölgedeki çoğu bilgisayarcıya sordum bazıları sorunu anlamayıp alakasız şeyler söyledi bazıları da sorunun AMD kaynaklı olduğunu söyledi hiçbir şekilde çözüm bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Not: Bilgisayar tekrar açıldıktan sonra driver " beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans ayarlarına dönüldü" şeklinde bir hata veriyor. Bunu arkadaşıma sordum WattMan olduğunu söyledi.

Sisteminizi belirtin.

WattMan sıfırlama uyarısını sisteme reset attığı için alıyor, olayın ekran kartıyla alakası yok.
@786314

PSU sorunu olabilir, anakart güç bağlantılarında temassızlık olabilir.

Hocam bir de yazmayı unutmuşum şu an aklıma geldi. İşlemcinin termal macununu değiştireyim derken fanla birlikte söktüm işlemciyi pinlerde hiçbir yamulma yoktu ama işlemcinin köşesinde çok ufak bir kırılma olmuştu. Bu hatayı ilk defa o günün akşamı almıştım. Kırık dediğim kısmın fotoğrafını ekledim.

Dosya Ekleri

• 20240522_202233.jpg
    20240522_202233.jpg
    203,5 KB · Görüntüleme: 37

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı