Çözüldü Anakartta DIMM ışığı yanıyor ve bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaanskvk

Centipat
Daha fazla  
RAM
Patriot 6000 MHz CL30 1x16 GB
SSD veya HDD modeli
SATA 512 GB
Ekran kartı
RX 6900 XT
Anakart
Colorful Battle-AX B650M-Plus V14
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Bilgisayarı başlatıyorum her şey çalışıyor fakat anakartta DIMM hata ışığı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. 1x16 RAM'im var tek tek 4 slotta da denedim açılmadı. RAM'e önceden Memtest86 yapmıştım sorun çıkmamıştı. Sistemimi aşağıda yazdım. Önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
İşlemciyi çıkarıp pinlerinde kırılma veya yamulma var mı, yok mu diye bir göz atın bakalım.

Aksi halde RAM veya anakart arızasıdır.
Ben sadece 4. slotta sorun var sandım. Yanlış okumuşum. RAM, bütün slotlarda çalışmıyormuş.

Sistem önceden açılmıştı sanırım konuda belirttiğiniz gibi, emin olalım. Hatta RAM'i test etme imkanınız da olmuş.
Evet. Bir gece kapattım ve sabah açılmadı. Öncesinde sorunsuzdu ve Memtest86 testinde hiçbir sıkıntı çıkmamıştı.

Dostum aynı işlemci ve aynı anakart ile aynı sorunu bende yaşıyorum. Çözüm bulabildin mi? Ben de ona göre bir yol çizeceğim. Cevap verirsen sevinirim.

Anakartı garantiye yolladım, değişim yapıldı dediler. Yenisi gelince denedikten sonra bilgilendiririm unutmazsam. Yenisi pazartesi elimde olacak unutursam hatırlatabilirsin.

Anakartı garantiye yolladım, değişim yapıldı dediler. Yenisi gelince denedikten sonra bilgilendiririm unutmazsam. Yenisi pazartesi elimde olacak unutursam hatırlatabilirsin.

Dostum canını sıkmak gibi olmasın da ben de anakartı servise gönderdim ve değiştirdiler ama yeni gelen anakartta da aynı sorunu yaşadım. Sen anakartı nereden aldın hangi siteden? Ben ilk başta sorun RAM olabilir diye düşündüm ama senin de aynı sorunu yaşadığını görünce sorun RAM değilmiş gibi geliyor. BIOS güncelleme falan denemeye çalıştım ama onu da beceremedim akşam bir yöntem daha deneyeceğim. Ben de buradan yazarım çözüm bulmaya çalıştıkça. İstersen iletişim kurabiliriz seninle.

Dostum canını sıkmak gibi olmasın da ben de anakartı servise gönderdim ve değiştirdiler ama yeni gelen anakartta da aynı sorunu yaşadım. Sen anakartı nereden aldın hangi siteden? Ben ilk başta sorun RAM olabilir diye düşündüm ama senin de aynı sorunu yaşadığını görünce sorun RAM değilmiş gibi geliyor. BIOS güncelleme falan denemeye çalıştım ama onu da beceremedim akşam bir yöntem daha deneyeceğim. Ben de buradan yazarım çözüm bulmaya çalıştıkça. İstersen iletişim kurabiliriz seninle.

Sadece İncehesap satmıyor mu zaten anakartı, ben N11 üzerinden İncehesap'tan almıştım. Sorun tam olarak ne onu bende anlayamadım, RAM'i garantiye yolladım sorun yok dediler. Yenisi gelince bende BIOS güncellemesini yapacağım ama Colorful'un uluslararası değil Çin sitesinden. Bazı BIOS'ları önceden oraya yüklüyorlar çünkü. Bende çözüm bulursam yazarım, buradan iletişim de kalabiliriz.

Birde bende bir süre sorunsuz kullandım sonra böyle oldu, sizde baştan beri mi açılmıyor? @Caferistan

Son düzenleme:
Sadece İncehesap satmıyor mu zaten anakartı, ben N11 üzerinden İncehesap'tan almıştım. Sorun tam olarak ne onu bende anlayamadım, RAM'i garantiye yolladım sorun yok dediler. Yenisi gelince bende BIOS güncellemesini yapacağım ama Colorful'un uluslararası değil Çin sitesinden. Bazı BIOS'ları önceden oraya yüklüyorlar çünkü. Bende çözüm bulursam yazarım, buradan iletişim de kalabiliriz.

Bir de bende bir süre sorunsuz kullandım sonra böyle oldu, sizde baştan beri mi açılmıyor? @Caferistan

Ben anakartı İncehesap üzerinden sıfır aldım. İşlemciyi de başka bir siteden sıfır aldım ancak RAM'ler eskiden kalma ve kullandığım çalışır vaziyette olan ancak iki ay kullanmadığım RAM'lerdi. Neyse aldığım ürünler gelince anakartta işlemci soketinde bazı pinlerin yamuk olduğunu gördüm iğne ile düzelttim çalışır düşüncesiyle işlemciyi taktım ama anakart DIMM hatası verdi ben de anakartı servise gönderdim ve yenisi ile değiştirdiler. Yeni anakart iki gün önce geldi ancak yine sonuç değişmedi yine anakartta DIMM hatası verdi. Dün bilgisayarcıya götürdüm sorunu çözemediler. İlk başta anakart bozuk değişmeli dediler sonra kendilerinde bulunan anakartta taktılar ama o anakartta DIMM hatası verdi. Şimdi işlemciyi test edeceğiz dediler ben de öyle bekliyorum şu anda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı