Pcie 4.0 portunun limitine takılan tek ekran kartı 4090 yani 4080 ile bir sorun yaratmıyor. Pcie 5.0 de iki katı genişliğinde olacağı için 4090'ın iki katı gücünde bir karta ihtiyaç var bu da 6080-6090 oluyor.Kartlar çıkınca bu konuda test yapmaları lazım bir fark olur mu diye.
7800x3dİşlemci ne olacak?
Bütçeyi cok asar en baba 6000 gibi düşünüyorum ben.
Peki attigim Colorful mu sizce yoksa PCI-e 5 destegi olmayan Gaming Plus B650M almakmi.
Artık çıkması lazım aslında bende beklesem fiyatlari yine B650'ler gibi olur muhtemelen.
Bu asla alinmaz yeni cikan islemciler bile bundan uyguna gelecek inanilmaz fırsatçılık varBen 9800x3D bekliyordum. Adamlar oyun açısından fark yok dediler. 7800x3D fiyatı temmuzdan bu yana 12bin lirayadan 20 bin liraya çıktı hatta geçen iyice abartmışlardı. Alan oynayan aldığı hazla kaldı ben 5600 ile baka kaldım. B750 çıkana kadar 7800x3D ucuzlar desem onda da ümit yok. Umutlarımı öldürecek gibiyim ben.
Dolar 32TL den 34TL oldu o kadar. 7800x3D bitcoin gibi arttı.
Eki Görüntüle 2332286
4060-4060ti gibi kartlarda performans farkı oluyor. Kısıtlama olduğu için.3.0 ve 4.0 arasında performans anlamında neredeyse hiç bir fark yok diyecek kadar çok ufak bir değişiklik var sadece. Çok üst düzey bir teknoloji ile gelmeyecekse 5.0, 5.0 destekli anakarta geçmek çok mantıklı olacağını sanmıyorum.
Yeni gelecek ekran kartları PCI-e 5 ile gelecek fakat B650 anakartlarin hiçbirinde bu destek yok.
![]()
COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Gözüme bu anakart çarptı PCI-e 5 önemli mi bu anakarti alınir kılar mı?
@bluerr
Bu durum sadece belirttiğiniz ekran kartı modellerinde mi FPS farkı oluyor sadece?
Bu kadar fark olduğunu hiç görmemiştim.
4060 Ti bana göre çok gereksiz bir kart. Deneme amaçlı piyasaya sürüldüğünü düşünüyorum ben. Yani önceden çıkması planlanan kart değil bence. Bu kartın gizeminde, işin içinde bir şeyler var yani kuşkusuz bana göre.Kısıtlama olursa fark olur. Yoksa fark çok az oluyor. 5070 falan kısıtlama ile gelirse fark olabilir. Çünkü 4060 Ti kısıtlama ile geldi. 3.0 ile 4.0 arasında fark oldu. NVIDIA bu 3070 Ti'ye bile 8 GB VRAM koyandan beklenir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.