Çözüldü Anakartta VGA LED'i Yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CanerKarakus

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F | Gigabyte RTX 3070 8GB | Apacer 32 GB 6000 MHz | MSI B650M-P
Birkaç saat önce bilgisayarımı açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmediğini, mouse ve klavyemin ışıklarının yanmadığını fark ettim. Ama sadece kulaklığımın ışıkları yanıyor ve bu garibime gitti. Anakarta baktığımda VGA ışığının yandığını gördüm. Ekran kartını çıkartıp uç kısmını ve taktığım yer tozlanmıştır diye temizledim. Yan ekranımın kablosuyla da denedim ama yine çalışmadı. Kasa çalışıyor; görüntü yok, mouse, klavye ışığı yok. İşlemcim de APU olmadığı için görüntü alamıyorum hiç. Ne yapmam lazım?

Sistem;

RX 580 8 GB Armor
Ryzen 5 2600
8 GB RAM
B450M Pro VDH Plus

Ekran kartını başka yerde deneme imkanı var mı?

1. ekran kartınızı söküp görüntü kablosunu anakarta bağlayın.
2. evinizde kullanılmayan bir AMD işlemci varsa onu takıp tekrardan deneyin.
3. farklı bir bilgisyarda bu parçaları takıp yeniden deneyin.
4. güç kaynağı arızalı olabilir.
5. sıkıntılı ürünü tespit ettikten sonra garantisi var ise hemen pakedine koyup garanti belgesiyle beraber garantiye gönderin.

Bana soracak olursan sorun anakartta veya ekran kartında.

Ya da parçaları söküp yeniden tak RAM'larin ucunu silgi ile sil.

Evet deneyebilirim. Elimde R7 240 ekran kartı var onu deneyebilir miyim acaba bu sistemde, uyumlu mudur?
Büyük ihtimalle uyumludur.

Deneyeceğim hocam.

Birincide anakarta bağlayın demek istedim hocam.

R7 240 ile deneyebilirsiniz.

Farklı bir ekran kartı ile de denedim ama VGA LED'i sönmüyor sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum. Bir bilgisayarcıya götürüp düzeltip düzeltemeyeceğine bakacağım sorunun ne olduğunu yazarım buraya.

Diğer dediklerimi uyguladın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…