Anakartta Yalama Olan Vida Nasıl Çıkarılır?

Zinesia

Decapat
Arkadaşlar anakartımda yalama olmuş bir vida var. Nasıl çıkarabilirim? (Sıvı soğutma vidası)
15923161803196432920747640638608.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşa katılıyorum paket lastiği ile deneyebilirsin olmazsa yalam vidayı çıkarmak için setler var elinizde şarjlı matkap varsa onun ile çıkarabilirsiniz. Çok merak ettim nasıl becerdiniz yalama etmeyi.

Hocam dramel varsa dikkatlice bir çizik atıp çıkarabilirsiniz.

Eğer vida ucu anakartın altından çıkıntısı varsa kargaburnu ile çevirebilirsin ya da tornavida ucuna bir bez kaplayarak deneyin böylece yüzey alanını arttırarak daha iyi kavramanızı sağlar.

Arkadaşa katılıyorum paket lastiği ile deneyebilirsin olmazsa yalam vidayı çıkarmak için setler var elinizde şarjlı matkap varsa onun ile çıkarabilirsiniz. Çok merak ettim nasıl becerdiniz yalama etmeyi.
:D Aldım tornavidayı zorluyorum zorluyorum yok dönmüyor. Anakarta zarar vereceğimi düşünerek yavaş yavaş yapmaya çalıştım o ara çat diye kırıldı o kısmı yalama oldu

Acaba internet cafeye gidip onu açtırtsam ne kadar para alır?
Benden 10₺ almıştı :). Tabii lokasyona bağlı. Matkap için özel ucu var.
Eğer vidanın ucu yalama olmadıysa falçata ucu ile hafifçe sökmeye çalışabilirsin. Özellikle tekrardan belirtiyorum, PCB'ye çok dikkat et.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı