Anakartta yanan kırmızı ışık

Daha fazla  
Arkadaşlar az önce kurdum bilgisayarı bu ışık yanıyor anakartın üzerinde. Sorun nedir?

Dosya Ekleri

• IMG_3117.JPG
    IMG_3117.JPG
    37 KB · Görüntüleme: 3.677
Debug led sistem açılmadığı zaman hata kodlarını gösterir ki bunlar anakart kitapçığında belirtilmiştir. Eğer sistem sorunsuz bir şekilde açılıyorsa debug led işlemci sıcaklığını gösterir. Boşta 30 derece normal fakat yükte 80 derece biraz fazla gibi geldi. İşlemciniz ve soğutucunuz nedir?
Easy Debug Led yanıyor, yani hata ayıklama ledi gibi birşey diye anlatayım ben size. Hocamız zaten gayet iyi anlatmış. Daha fazla yardımcı olması için: Debug LED nedir ? Ne işe yarar ?

Anakart modelini belirtmemişsiniz. Kitapçıkta yazar o LED'in ne olduğu. Eğer BIOS üzerinden XMP etkinleştirdiyseniz onun göstergesi olabilir.
MSI H110M-PRO-VD
XMP felan etkinleştirmedim.

Easy Debug Led yanıyor, yani hata ayıklama ledi gibi birşey diye anlatayım ben size. Hocamız zaten gayet iyi anlatmış. Daha fazla yardımcı olması için: Debug LED nedir ? Ne işe yarar ?
Dram ışığı yanıyor bilgisayar resetliyor kendini

Orada üç LED bulunuyor; CPU, DRAM ve VGA. Sizde DRAM yanıyor.
DRAM ışığı yanıyor, bilgisayar resetliyor kendini.
Bu bilgileri daha önceden vermeniz gerekiyordu. :) Eğer tek modül RAM kullanıyorsanız bilgisayar kapalıyken sökün ve diğer RAM yuvasına takıp çalıştırmayı deneyin. Yine olmuyorsa şu rehberdeki bellek test etme programını deneyin:

Dram ışığı yanıyor bilgisayar resetliyor kendini
Yahu dedim zaten, anakart kitapçığında o ledin neden yazdığı kodlarla belirtilir, o led de ona göre yanar, anakart garantilik gibi duruyor.

Orada üç LED bulunuyor; CPU, DRAM ve VGA. Sizde DRAM yanıyor.

Bu bilgileri daha önceden vermeniz gerekiyordu. :) Eğer tek modül RAM kullanıyorsanız bilgisayar kapalıyken sökün ve diğer RAM yuvasına takıp çalıştırmayı deneyin. Yine olmuyorsa şu rehberdeki bellek test etme programını deneyin:
A pardon, ben çok yanlış anlamışım konuyu. Pardon.

A pardon, ben çok yanlış anlamışım konuyu. Pardon.
Biraz öyle olmuş. :) Anakartın garantilik olup olmadığını henüz bilemeyiz. Sorun RAM yuvasında da olabilir, RAM'in kendisinde de. İki ürün de sorunsuz olabilir, ama birbirleriyle tam uyum içerisinde değillerse bu problemin olması normal. Bu yüzden RAM almadan önce anakartın tam uyumlu olduğu bellek listesinden bakıp ona göre almakta fayda var.

RAM lerde sıkıntı olabilir. RAM'leri tekl tek takarak açmayı deneyin. Ayrıca NIOS'u sıfırlayın.

Sistem önceden çalışıyor muydu? XMP'yi açtınız mı? Herhangi bir RAM ayarı yaptınız mı?
Yeni kurdum bilgisayarı ilk açışımdı Dram ışığı yanıp resetliyor diğer slotlara da taktım aynı sorun

RAM lerde sıkıntı olabilir. RAM'leri tekl tek takarak açmayı deneyin. Ayrıca NIOS'u sıfırlayın.

Sistem önceden çalışıyor muydu? XMP'yi açtınız mı? Herhangi bir RAM ayarı yaptınız mı?
Ayar yapmadım pc açılırken resetliyor kendini Dram ışığı yanıyor başlangıç onarımı veya normal olarak başlat diyor ikisinide denedim olmadı

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı