Çözüldü Anakarttaki bellek sorunu nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ozd4s

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımdaki sorun anakartın bellekleri okumadığı için ekrana görüntü, klavye ve fareye ise güç gitmemesine neden oluyor. Aralarında bir temassızlık mı var bilmiyorum ancak bellekleri birkaç kere yeniden taktığımda yeniden açılmakta veyahut hiçbir şey yapmayıp yeniden başlatmayla da açıldığını gözlemlemekteyim. Belleklerimde sorun olsaydı hiç açılmayacağını düşünmekteyim, bilgisayar açıldığında bellekler sorunsuz bir biçimde gözüküp, çalışmaktadır ve herhangi bir performans kaybı da söz konusu değildir. Anakartım ASUS B450M K, belleklerden biri Crucial, biri XPG, ikisi de 3200 MHz 16 CL. Yaklaşık 3, 4 yıldır sorunsuz çalışmaktadır. Son birkaç gündür bu sorunu yaşamaktayım, kasanın içi temizdir. Sorunun anakartta olduğunu düşünmekteyim, sizlerin düşüncelerini alma gereksinimi duydum. Şimdiden sağ olun.

Çözüm
RAM'leri çıkarıp silgi ile temizledim ancak M.2 SSD'yi temizlememin ne gibi bir artısı olacak ki? Kablolarda herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, termalleri yenileyeli 3-4 hafta oluyor. Bu sorun ise yalnızca birkaç günlük bir sorun. Termal değişimi sırasında tüm kabloları gözden geçirdim. BIOS bilini çıkarıp, yeniden takmayı deneyeceğim.
Bios pilini alinca 15 dakika bekle tak. Almadan da elini bir metale değ, gerekirse CR2032 yeni pil takılır.
  • Sadece biri ile kullanmayı deneyin. (Tek RAM)
  • BIOS güncellemek ve/veya sıfırlamak da sorunu hem tespit hem de çözmenize yardımcı olabilir.

• Sadece biri ile kullanmayı deneyin. (Tek RAM)
  • BIOS güncellemek ve/veya sıfırlamak da sorunu hem tespit hem de çözmenize yardımcı olabilir.
Tek bellek ile de aynı sorun sürüyor, görüntü vermiyor. Çalıştığı biçim yukarıda anlattığım gibi, ya gelişigüzel çalışıyor ya da benim bellekleri çıkarıp, takmam gerekiyor.

Tek bellek ile de aynı sorun sürüyor, görüntü vermiyor. Çalıştığı biçim yukarıda anlattığım gibi, ya gelişigüzel çalışıyor ya da benim bellekleri çıkarıp, takmam gerekiyor.
Bence de konuda yazdıklarınız muhtemelen doğru.
Belleklerde sorun yoktur. Anakartta olabilir.
Önce BIOS sıfırlayın. Sorunun devam edip etmediğine bakın.
Sonra da BIOS 'unuz güncel mi değil mi diye bakın ve gerekir ise güncelleyin.
Aklıma gelen basitçe yapılabilecek ilk işlemler bunlar..
Umarım anakart değiştirmeniz gerekmez..
İyi günler..

BIOS pili ve kablo temaslari kontrol edilmeli, mumkunse kablo uclarinı bastir RAM ve SSD'yi sök uclari temizle tak fark edecektir.

RAM'leri çıkarıp silgi ile temizledim ancak M.2 SSD'yi temizlememin ne gibi bir artısı olacak ki? Kablolarda herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, termalleri yenileyeli 3-4 hafta oluyor. Bu sorun ise yalnızca birkaç günlük bir sorun. Termal değişimi sırasında tüm kabloları gözden geçirdim. BIOS bilini çıkarıp, yeniden takmayı deneyeceğim.

Bios pilini alinca 15 dakika bekle tak. Almadan da elini bir metale değ, gerekirse CR2032 yeni pil takılır.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı