Anakarttaki ışıklar açılışta yanıyor

BesixonN

Femtopat
Katılım
21 Mart 2024
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakartımda RAM'lerin sağ tarafında 4 tane ışık var bunlar PC acılırken yanıyor. Normalde BIOS zamanım 9 sn iken 60 oldu cok uzun sürüyor bu 4 ışık sırayla yanıyor ilk sarı sonra kırmızı sonra beyaz sonra yeşil. Sorun nedir acıklayacak var mı?
 
Bileşenlerini yazmaya zahmet etseydin bari. Bunu yapması doğal sayılır ama bu kadar sürmesi doğal değil. Yakın zamanda bir şey değiştirdin mi sistemde?
 
Özürdilerim ankartım Asus Rog Strig 650E-F Modeli.
İşlemcim de amd r7 7700x.

Ankartta zaten 4 tane ışık var ben güc tuşuna bastığım gibi ilk sarı sonra kırmızı ,beyaz, yanıyor.
Normalde böyle birşey yoktu ben BİOS güncellemek icin biosa girdiğimde güncelleyemedim sebebide (BİOS İMAGE ROLLBACK SUPPORT) diyordu bende cıktım bi baktım bilgisayar acılmıyor. cok uzun sürdü acılması.

Sonrada bir kere acılırken bi hata verdi baktım ona windosun yüklü olduğu diski bulamamış onu yaptım. 60 sn gösteriyor hala BİOS zamanını anlamadım cok gec acılıyor ve o ışıklar hala yanıyo ama sadece PC acılırken sırayla yanıyolar sonra söyüyorlar . Yakın zamanda hic birşey değiştirmedim bilgisayarda sadece BİOS.

@raknhocam
 
Son düzenleme:
@BesixonN AM5'in Memory Training özelliğiyle alakalı bir problem bu, genel bir şey. BIOS güncelleyince önceden yapılan bellek tanımlamaları sıfırlanmıştır, zamanla düzelmesi lazım. Bazı ayarları açınca veya kapatınca da iyileşiyor olması lazım ama ezberimde değil.
 
Hata olduğunu sanmıyorum muhtemelen başka bir uyarı, çünkü bu özellik eski BIOS sürümlerine geri dönmek için. BIOS'a girip ayarı bulun. Muhtemelen F9 ile arama kısmı açılıyordur oraya yazabilirsiniz. Ayarı kapatıp tekrar deneyin.
 
Tamam deniyorum hemen teşekkürler.
@raknhocam

Hocam yaptım kapandı ama 67 saniye oldu neden böyle ya bilgisayarcıya görüreyim mi?

@raknhocam
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    70,9 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
@BesixonN Bilgisayarcı bir şey yapamaz. Yeni BIOS ile ilk açılışta tekrar memory training yapıyor olması lazım ve 1 dakika ideal bir süre bunun için. Diğer açılışlarda daha kısa sürmesi lazım. Eğer hala uzun sürerse "Memory Context Restore" ayarını aktif etmeyi deneyin, biraz eskice bir makalede boot süresini kısalttığı ama bazı durumlarda sistemde problem yaratabildiği yazılmış. Sıkıntı olursa kapatırsınız tekrar.
 
@BesixonN bilgisayarcı bir şey yapamaz. Yeni BIOS ile ilk açılışta tekrar Memory training yapıyor olması lazım ve 1 dakika ideal bir süre bunun için. Diğer açılışlarda daha kısa sürmesi lazım. Eğer hala uzun sürerse "Memory context restore" ayarını aktif etmeyi deneyin, biraz eskice bir makalede boot süresini kısalttığı ama bazı durumlarda sistemde problem yaratabildiği yazılmış. Sıkıntı olursa kapatırsınız tekrar.

Denedim yine aynı Allah'ım yahu neden böyle oldu.
 
Denedim yine aynı Allah'ım yahu neden böyle oldu.
DDR5 ve AM5 çok yeni daha oturması zaman alır. 1-2 senede olacak iş değil bunlar. BIOS bekleyin, zamanla iyileşir illa. Başka yapacak pek bir şey yok.
Denemediyseniz farklı EXPO profilleri de deneyebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı