Anakarttaki Jak girişleri nedir?

Canon

Kilopat
Daha fazla  
Anakartımda 5 adet jak çıkış var. Bunlar ne işe yarıyor çok merak ediyorum, sadece 1 adet ses jakı var diğerlerinin hepsi mikrofon için mi?

Anakart: ASRock Fatal1ty B250 Gaming K4

Son düzenleyen: Moderatör:
7.1 kanal ses çıkışı sağlamak için. Biri mikrofon girişi olur genelde. Biri stereo girişi. Diğer 4 tanesi de çift kanal şeklinde ön, arka, subwoofer olarak 5.1 ya da 7.1 gibi dizilimler için kullanılır.
Bende bass sistemi var ama o olayları tam bilmiyorum mesela bununda bass sistemi olduğunu bilmiyorum büyük bir tane alet diyeyim arkadaki tüm jakları denedim fakat sadece birisinden ses alabiliyorum.

Yeşil=Front Out(Kulaklık çıkışı, 2 Kanal)
Siyah=Rear Out(5.1 sistemin arka hop.çıkışı)
Turuncu=C/Sw Out(5.1sistem bass+center hop çıkışı)
Pembe=Mikrofon girişi
Mavi=Line In(Binevi aux örneğin telefonun sesini bilgisayardan almanıza yarar.

Bunu çoğaltabilirmiyim
Pembe=Mikrofon girişi
Yani turuncuya beni bass sistemini taksam çalışır değil mi çalışması lazım fakat çalışmıyor sadece 1 jak girişinden ses alabiliyorum. Realtek programı bende yok bir sebepten dolayı indirmiyorum bundan olabilir mi ?

Bunu çoğaltabilirmiyim

Yani turuncuya beni bass sistemini taksam çalışır değil mi çalışması lazım fakat çalışmıyor sadece 1 jak girişinden ses alabiliyorum. Realtek programı bende yok bir sebepten dolayı indirmiyorum bundan olabilir mi ?
Ses sisteminiz 5.1 ise üç jak olur, renklerine göre bağlamanız gerekir; eğer 2.1 ise yeşil portu kullanmanız gerekir.

1D9795F6-B263-4CF0-BF17-1E6CCC62E959.png

Çıkışlar bununla aynı ise
3 tane rca to aux alıp front yazanı anakarttaki yeşil girişe, rear yazanı siyah girişe, sw/cen yazanı turuncuya bağlamanız gerek.

Pembe=Mikrofon girişi

Şimdi yeşil olan jak girişine normal düz kulaklık takabiliyor muyum tam anlamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı