Bilgisayarı sıfırlayınca Windows lisansı gider mi?

Gitmiyor olması lazım mail hesabını tekrar bağladığın zaman otomatik olarak tanıyıp tekrar etkinleştiriyor diye biliyorum. İnternetten aldığın için belki gidiyor olabilir eğer giderse ucuza alırsın lisans yine işini çözersin.

Gitmiyor olması lazım mail hesabını tekrar bağladığın zaman otomatik olarak tanıyıp tekrar etkinleştiriyor diye biliyorum. İnternetten aldığın için belki gidiyor olabilir eğer giderse ucuza alırsın lisans yine işini çözersin.

Diyelim lisans siliniyor yine Windows geliyor mu yoksa FreeDOS mu?

Diyelim lisans siliniyor yine Windows geliyor mu yoksa FreeDOS mu?

FreeDOS derken hocam? Lisans gitmez hesaba kaydoluyor arkadaşın dediği gibi. OEM key ise direk anakarta kaydoluyor formatlasanda bir şey olmuyor.

FreeDOS çok farklı taraf dostum alakası yok yani bunlarla.

Lisans türünü öğrenerek daha rahat işlem yapabilirsin. Oem aldıysan zaten problem yok. slmgr -dli komudunu cmd yazarsan ekran gelecek zaten. Oradan hangi tür lisans olduğunu görürsün. Freedos gelemez çünkü işletim sistemi yok anlamına geliyor. Sen zaten sıfırlama yapacaksın o sadece bir kod.

Windows etkinleştirme ayarlarında, "Microsoft hesabınıza bağlı dijital anahtar ile etkinleştirildi." yazıyorsa lisans gitmez. Microsoft hesabına oturum açtığında otomatik olarak etkinleştirilir. Ben de internetten aldığım kod ile etkinleştirmiştim ve kod direkt hesabıma bağlanmıştı. Windows 10 koduydu ama Windows 11'de de çalışıyordu.

Bilgisayarı sıfırladın diye Freedos olmaz

Windows etkinleştirme ayarlarında, "Microsoft hesabınıza bağlı dijital anahtar ile etkinleştirildi." yazıyorsa lisans gitmez. Microsoft hesabına oturum açtığında otomatik olarak etkinleştirilir. Ben de internetten aldığım kod ile etkinleştirmiştim ve kod direkt hesabıma bağlanmıştı. Windows 10 koduydu ama Windows 11'de de çalışıyordu.
Aynen öyle yazıyor teşekkür ederim hepinize.

3 yıl önce hazır sistem masaüstü bilgisayarıma internetten aldığım Windows Key'i girmiştim. Şimdi bilgisayarı sıfırlamak istiyorum. Bu key gider mi? Veya format atsam ne olur?

Format atarsan gidebilir, ama sıfırlarsan Gmail ile tekrar aktif edebiliyorsun keyi. FreeDOS içinde işletisim sistemi olmayan bilgisayar, sen sıfırlayacaksan FreeDOS olmuyor bilgisayarın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı