Anakarttaki Windows 10 kodu kaç kere kullanılabilir?

founderkral

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast Cl16 1x8 GB
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD480 Sata 3.0
Ekran kartı
Asus Dual RX 6500XT 4GB
Anakart
Gigabyte A520M-H
İşlemci
Ryzen 5 2600 6 Çekirdek 3.4 Ghz
Öncelikle merhaba, 1 ay önce sistemdeki ekran kartı, işlemci, RAM, güç kaynağı ve anakartı değiştirdim. Anakartımda Windows 10 ready yazıyordu. Sisteme eski SSD'yi taktım içinde zaten "etkinleştirilmemiş" Windows 10 vardı. Bilgisayarı açtığımda Windows'u etkinleştir yazısı silinmişti yani etkinleştirilmişti.

Size 1. sorum şu: Bir daha Windows 10 atarsam yine etkinleştirilir mi?

2. sorum ise: Windows 11'e formatlasam yine de etkinleştirilir mi?

Anakart: Gigabyte A520M-H

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba, 1 ay önce sistemdeki ekran kartı, işlemci, RAM, güç kaynağı ve anakartı değiştirdim. Anakartımda Windows 10 ready yazıyordu. Sisteme eski SSD'yi taktım içinde zaten "etkinleştirilmemiş" Windows 10 vardı. Bilgisayarı açtığımda Windows'u etkinleştir yazısı silinmişti yani etkinleştirilmişti.

OEM lisansı istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Tek şartı aynı sistemde olmak. Keyi alıp da başka sistemde aktifleştirmemelisiniz.

Windows 10 ve 11 lisansları aynı diye biliyorum. Farketmez, aktifleşir.

OEM lisansını aynı sistemde kullanmak şartıyla istediğiniz kadar kullanabilirsiniz, ama 2 sistemde kullanamazsınız.

OEM lisansı istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Tek şartı aynı sistemde olmak. Keyi alıp da başka sistemde aktifleştirmemelisiniz.

Windows 10 ve 11 lisansları aynı diye biliyorum. Farketmez, aktifleşir.
Yani format atarsam win11 aktifleşmezse ilk win 10 atıp sonra yükseltirim diye düşündüm ama aktifleştiriyorsa bu daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı