Anakarttan bip sesi geliyor

ZekiK

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
Intel h55
Anakarttan bip sesi gelip duruyor. RAM'leri söküp taktım düzelmedi sorununun RAM olduğunu da düşünmüyorum çünkü RAM'leri tamamen söksem de durum aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan bip sesi gelip duruyor. RAM'leri söküp taktım düzelmedi sorununun RAM olduğunu da düşünmüyorum çünkü RAM'leri tamamen söksem de durum aynı.

Bilgisayar açılmıyor değil mi? Anakartın kullanım kılavuzuna göre bip sesleri belli bir hata kodunu işaret eder. Örneğin 3 kısa bip ise RAM'lerde sorun var gibi vb. Buna bakarak belki sorunu bulabilirsiniz.

Normalde eski anakart olsa bile tek bip sorun yok açılıyor anlamına geliyor. Sürekli bip sesi RAM hatasıdır RAM'lerin sarı soketini silgi ile sil çift tarafını (sarı soket üstündeki küçük smd parçalara dikkat et) sonra tekrar dene ayrıca tek RAM ile deneme yap farklı slotları dene

• Tek kısa bip: Sistemin normal çalıştığını gösterir
  • Bir uzun, bir kısa bip: Genellikle anakart veya BIOS'ta bir sorun olduğunu gösterir.
  • Bir uzun, iki kısa bip: Ekran kartında bir sorun olabilir.
  • Bir uzun, üç kısa bip: Ekran kartı takılı değil veya ekran kartındaki bellek bozuk olabilir.
  • Dört kısa bip: RAM'de bir sorun var.
  • Sürekli bip: Genellikle RAM'de veya güç kaynağında bir sorun olduğunu gösterir.

Normalde eski anakart olsa bile tek bip sorun yok açılıyor anlamına geliyor. Sürekli bip sesi RAM hatasıdır RAM'lerin sarı soketini silgi ile sil çift tarafını (sarı soket üstündeki küçük smd parçalara dikkat et) sonra tekrar dene ayrıca tek RAM ile deneme yap farklı slotları dene.

Bende RAM hatası olduğunu düşündüğümden farklı RAM'ler ile denedim bu kez belki benim RAM'lerim yanmıştır diye yok onlarda çalışmıyor ekran kartını falan söküp yuvasını temizledim bayağı tozlanmıştı hâlâ sonuç aynı ne yapsam bilmiyorum.

Bende RAM hatası olduğunu düşündüğümden farklı RAM'ler ile denedim bu kez belki benim RAM'lerim yanmıştır diye yok onlarda çalışmıyor ekran kartını falan söküp yuvasını temizledim bayağı tozlanmıştı hâlâ sonuç aynı ne yapsam bilmiyorum.
biosda sorun olabilir biosu resetleyin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı