Analog ve Rapid Trigger Özellikli Wooting Two HE Gaming Keyboard Ön Tanıtım ve Tuş Sesleri

Wooting.png


Özel bir klavye almayı düşünenler için yurt dışından satın alınabilecek bir klavye. Sitesi üzerinden sipariş verdikten sonra 1 ay kadar yapım aşamasında göründü klavye sitede, 1 ay daha sonra da elime ulaştı. UK düzeni ile seçip, sitesinden tuş takımsız sipariş verdim. Türkiye'den Corsair K68 RGB Türkçe Tuş Takımı sipariş verdim. Space tuşu uyumsuz sığmadı ve sağ üstteki 4 tuş TR tuş takımlarında yoktu, onun için Aliexpress'ten LOL tuşları sipariş verdim eksik yerleri de onlarla doldurdum. Uygun fiyatlı kargoyu seçtim PTT ile geldi yüzde 20 vergi tahsil edildi. Sipariş vermek isteyen için örnek olabilir.

Analog klavye, geleneksel dijital klavyelerden farklı olarak kuvvet duyarlılığını algılayabilen klavyelerdir. Dijital klavyelerde tuşlara basıldığında sadece "basıldı" veya "basılmadı" olarak algılanır. Ancak analog klavyelerde tuşa uygulanan basınç, değişken olarak algılanır. Bu sayede, tuşlara ne kadar kuvvet uygulandığına bağlı olarak farklı tepkiler elde edebilir. Örneğin, oyunlarda karakterin yürüme hızını ya da bir arabanın sağa sola dönüş hassasiyetini tuşa uygulanan kuvvet miktarına bağlı olarak ayarlayabilirsiniz, tıpkı direksiyon veya joystick kullanırken ki gibi.

Rapid Trigger özelliği de bir tuşu tam çekmeden etkisini sıfırlamaya ya da tuşu tam bırakmadan tekrar bastığınızda hızlı bir şekilde aktif olmasını sağlar. Yani standart bir klavyede elinizi tuştan çekmeye başladığınızda dijital algı noktasına gelene kadar klavye elinizi tuştan çektiğinizi algılamaz ve komut devam eder burada elinizi çekmeye başladığınızda tuşu direk iptal eden bir mekanizma var bunun hassasiyetini klavyenin kendi yazılımından ayarlayabiliyorsunuz.

Rapid Trigger da özellikle CS ve Valorant gibi oyunlarda çok hızlı tuş iptal ettiği için hareket halindeyken elinizden tuşu milimetrik çekseniz, etkisi anında iptal edileceği için sabit bir hedef almış olacaksınız mermiler direk hedef noktasına gidecektir fakat diğer klavyelerde ilk attığınız mermiler hareket halinde ateş etmişsiniz gibi hedef noktasından saçılacaktır. Apex gibi hızlı oyunlarda ise bu hızlı iptal ve hızlı devreye girme özelliği ile sağa giderken hızla sola, sola giderken birden sağa dönmenizi sağlayacak, akışkanlığınızı arttıracak, oyun arenasında adeta yılan gibi kıvrılmanıza yardımcı olacaktır.

Sürücüsünü kurmadan site üzerinden girip detaylı ayarlarını yapabiliyorsunuz bir çok renk düzeni haricinde, tuşlar kaç mm de çalışsın, rapid trigger özelliği kaç mm'de devreye girsin hepsini kendi yazılımı ile yapabilirsiniz. Mekanik tuşların hassasiyetini ayarlayabilmek gerçekten büyük nimet.
Ekran görüntüsü 2023-08-04 165834.png


Kutu Açılışı ve Tuş Sesleri:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ürün Linki: https://wooting.io/wooting-two-he
TR Tuş Takımı: CORSAIR K68 RGB Türkçe Tus Takimi | ITOPYA
LOL Tuş Seti: 9.46AU $ 62% OFF|Yone keycaps League of Legends keycaps oyunu keycaps OEM profil 12 tuşları PBT boya alt keycaps| | - AliExpress
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende Wooting 60HE almayı düşünüyorum. 5000TL ürün fiyatı 650 Tl kargo gözüküyor. 5000Tl güncel Euro kuru ile 161 Euro’ya geliyor yaklaşık. Şimdi ben siparişi verdiğim takdirde yüzde 20mi vergi öderim yoksa daha mı fazla çünkü bir kaç yerde okudum 10-12 bin TLye gelen varmış çok tedirgin oldum o yüzden bir türlü sipariş veremiyorum
 
Hocam bende Wooting 60HE almayı düşünüyorum. 5000TL ürün fiyatı 650 Tl kargo gözüküyor. 5000Tl güncel Euro kuru ile 161 Euro’ya geliyor yaklaşık. Şimdi ben siparişi verdiğim takdirde yüzde 20mi vergi öderim yoksa daha mı fazla çünkü bir kaç yerde okudum 10-12 bin TLye gelen varmış çok tedirgin oldum o yüzden bir türlü sipariş veremiyorum
Son ödeme ekranında ödemeni yaptıktan sonra onun üzerine yüzde 20 gelir, bende daha fazla alınmadı.
 
Son ödeme ekranında ödemeni yaptıktan sonra onun üzerine yüzde 20 gelir, bende daha fazla alınmadı.
Hocam sizde Wooting mi aldınız, ama gümrük beyannamesinde şöyle yazıyor ab içi %18 sepetteki tutarın üzerine fakat 150 Euro geçince devreye gümrük müşaviri falan giriyormuş onlarda kıl tüy koyarak 5600TL ve %18 verginin üzerine 6-11bin TL arası ekstra giderler koyuyorlarmış diye gördüm YouTube’da wooting tanıtımını yapan arkadaşın videosunda, kafam o yüzden çok karışık
 
Hocam ürün açıkçası iyi, ben de klavyeyi değiştirmeyi düşünüyorum VGN X68 var bende de, şöyle bir sorum olacak yazılımı güvenilir mi? Mesela VGN’in yazılımında bir çok defa trojan olduğunu okumuş/duymuştum o yüzden uygulamasını ve firmwaresini kesinlikle kurmadım. Ayrıca SS Apex Pro’da da bildiğim kadarıyla Rapid özelliği mevcut, hangisini tavsiye edebilirsiniz?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı