Anayasa mahkemesi kapatılabilir mi?

Durmazzali47

Hectopat
Geçen senden beri bu tarz tartışmalar vardı ancak o zamanlar kimse pek ciddiye almıyordu. Zaten o zaman çok da ciddi bir tartışma değildi. Ancak aym-yargıtay krizinin ardından bu konu direkt olarak hükümet organları tarafından gündeme getirilmeye başladı. Peki daha ilkokulda öğrendiğimiz kuvvetler ayrılığının temel taşlarından biri olan yargının başı anayasa mahkemesi kapatılabilir mi? Bu teknik olarak mümkün mü? Bu yetkiye hangi devlet organı sahip? Ülkemizin 3 temel taşlarından biri olan bir makamı nasıl lağvedebiliriz? Bu meclisin kapatılması gibi bir şey olmaz mı?
Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

Geçen senden beri bu tarz tartışmalar vardı ancak o zamanlar kimse pek ciddiye almıyordu. Zaten o zaman çok da ciddi bir tartışma değildi. Ancak aym-yargıtay krizinin ardından bu konu direkt olarak hükümet organları tarafından gündeme getirilmeye başladı. Peki daha ilkokulda öğrendiğimiz kuvvetler ayrılığının temel taşlarından biri olan yargının başı anayasa mahkemesi kapatılabilir mi? Bu teknik olarak mümkün mü? Bu yetkiye hangi devlet organı sahip? Ülkemizin 3 temel taşlarından biri olan bir makamı nasıl lağvedebiliriz? Bu meclisin kapatılması gibi bir şey olmaz mı?

Hukuk okumak artık avukat olmak için yeterli olmayacak diye bir haber görmüştüm. Ülkede adalet gelmesi için önemli bir karar bence. Ayrıca 2023 anayasının da geleceği yüksek bir ihtimal. Fakat bu reformlara rağmen anayasa mahkemesini kapatmaları imkansız. Erdoğan'ın sonsuz yetkilerine bile imkansız bence. Yaparlar fakat yaşatmazlar o adamı. Hele halk TV ile fox TV izleyen sanat sepet tayfa deliye döner o konuda eminim.

Tek rejim hükümeti meclistede zaten coğu kolktuk malum partinin ama öyle bir şey yaptıkları gün insanımızın sadece izleyeceğini düşünüyorum.

Tek rejim hükümeti meclistede zaten coğu kolktuk malum partinin ama öyle bir şey yaptıkları gün insanımızın sadece izleyeceğini düşünüyorum.

Hocam yargı neden kapatılsın ki? Bunu kim yapmak ister ki? Ayrıca yandaşların bile bu konuya tepki vereceğinden adım gibi eminim. Türkiye 70-80 yaşında emekli dayılardan oluşmuyor.

Hocam yargı neden kapatılsın ki? Bunu kim yapmak ister ki? Ayrıca yandaşların bile bu konuya tepki vereceğinden adım gibi eminim. Türkiye 70-80 yaşında emekli dayılardan oluşmuyor.

Ne eski generaller var ne de eski cumhuriyetciler şu an devlet organlarını malum parti yönetiyor zaten anayasa mahkemesinin kapanacağını öne sürmedik sadece öyle bir senaryo düşündük

Mecliste çoğunluk olmak her kararı almaya yetseydi 2017 Başkanlık referandumu olmazdı, şu anda hükümeti oluşturan partilerin koltuk sayısı halk oylaması yapmak için bile yetmiyor.

Mecliste çoğunluk olmak her kararı almaya yetseydi 2017 Başkanlık referandumu olmazdı, şu anda hükümeti oluşturan partilerin koltuk sayısı halk oylaması yapmak için bile yetmiyor.

Tüm yetkileri elinde bulunduran adam mecliste coğunluğun desteklediği adam üstüne ordudan tut bakanlıklarda kendi taraftarları bulunan adam daha sayacak birçok şey var burada mevzu meslis değil

Çok ama çok zor bir ihtimal. Bunu yapmak darbe yapmakla aynı şey bence.

Yargı değil, yargının başındaki organ kapatılmak isteniyor. Yerine ise yeni bir organ tahsis edilmek düşüncesi var. Ben buna anlam veremiyorum gene de bunu yapmaları nasıl mümkün oluyor. Hukukun başını hukuk yolu ile nasıl kapatacaklar,m

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı